Megrohanták a Docler Holding irodáit az adóellenőrök

TK
Lánchíd Rádió, MNO
2012. szeptember 12., szerda 11:35
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal emberei megszállták a Docler Holding irodáit – értesült a Lánchíd Rádió. Információik szerint a hatóság több mint 100 embere van az épületben, ahol több számítógépet is lefoglaltak és a vállalat számláit is ellenőrzik.
Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!

A Docler Holding internetes tartalomfejlesztéssel foglalkozik, de szexuális tartalmú és jóslással foglalkozó portálok is az érdekeltségébe tartoznak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi szóvivője, Sárközi Andrea megerősítette a Lánchíd Rádió értesülését, de részleteket nem közölt.

A cég honlapján található információk szerint a Doclerhez köthető a magyar jégkorong meghatározó csapata, a Dunaújvárosi Acélbikák.

A Docler cégcsoport az üggyel kapcsolatos sajtóközleményét változtatás nélkül közöljük:

A Docler cégcsoport állásfoglalása

A Docler mintegy 40 vállalatból álló, több, mint 600 főt foglalkoztató cégcsoport, amely a legnagyobb adófizetők közé tartozik Magyarországon. A HVG legutóbbi összeállítása szerint 2010-ben a 23., 2011-ben pedig a 35. legnagyobb eredménnyel bíró vállalatcsoport volt, így kiemelt adózónak számít. Tehát nincs semmi meglepő abban, hogy a magyar adóhatóság ellenőrzést tartott az irodaházban.  Csak idén már több tucat adóellenőrzésen van túl a cégcsoport, a NAV munkatársai rendszeres látogatói az irodaháznak, múlt héten is itt jártak. Ahogy eddig, úgy most is az adóhatóság rendelkezésére álltak munkatársaink.

Ezúttal is a cégcsoport egyik adófizető vállalata iránt érdeklődtek, bízunk abban, hogy a szükséges információkat átadtuk. Helyesnek és elfogadhatónak tartjuk, hogy egy kiemelt adózó vállalatot a NAV ilyen rendszerességgel és alapossággal ellenőriz. A Docler cégcsoport fennállása óta nem kapott elmarasztalást egyetlen korábbi APEH illetve NAV vizsgálat során.

Fontosnak tartjuk leszögezni, hogy a sajtóhírekkel ellentétben informatikai eszközöket, számítógépeket, szervereket a NAV munkatársai nem vittek el az irodaházból.

Lánchíd Rádió Hangtár

További feliratkozási lehetőségek

MNO vezető hírek