Önként jelentkezett leadni a fegyverarzenált

NT
Forrás: MTI
2011. december 01., csütörtök 16:40
Nagyobb mennyiségű fegyvert és lőszert talált a rendőrség egy bejelentés után a Vas megyei Szelestén; a helyszínen házkutatást tartottak, a bejelentőt őrizetbe vették – közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Leibinger Eszter tájékoztatása szerint szerda délután egy szombathelyi férfi jelent meg a Sárvári Rendőrkapitányságon, és bejelentette, hogy katonai iratokat, valamint nagyobb mennyiségű lőszert és lőfegyvert szeretne leadni.

A bejelentés alapján elrendelt házkutatás során megállapították, hogy egy szelestei családi házban valóban nagyobb mennyiségű fegyver és lőszer található. Ezek beazonosítása jelenleg is tart, szakértők vizsgálják azt is, hogy a fegyverek közül melyek élesek, és melyek azok, amelyeket hatástalanítottak – fűzte hozzá a szóvivő.

A közlemény szerint a férfit lőszerrel és lőfegyverrel való visszaélés bűntettének alapos gyanújával őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásba helyezését.

Leibinger Eszter kitért arra, hogy a rendőrség a helyszíni szemlét csütörtökön is folytatja; a nyomozás érdekeire hivatkozva a szóvivő az ügyről egyéb részleteket egyelőre nem közölt.

Lánchíd Rádió Hangtár

További feliratkozási lehetőségek

MNO vezető hírek