A canterburyi érsek méltatta a királynőt

Kovács N. László, 2012. június 5., kedd 18:39
II. Erzsébet hat évtizede egyszerűen hangzó, ám hihetetlenül felelősségteljes ígéretet tett népének, és azt élete minden pillanatában be is tartotta – méltatta dr. Rowan Williams a királynőt a gyémántjubileumi ünnepély utolsó napján.

A gyémántjubileumi ünnepségsorozat utolsó napján a királynő útja a Szent Pál-székesegyházba vezetett, ahol az anglikán egyház feje beszélt uralkodásának elmúlt hatvan évéről. Williams is a sokat emlegetett hatvan évvel ezelőtti nyilatkozatból indult ki, amikor az alig huszonöt éves Erzsébet apja hirtelen halálát követően kijelentette, „népe szolgálatának ajánlja magát”. Az egyházfő szerint a királynő példásan betartotta ígéretét, „minden kitűzött célja a közösség célja volt, nem ismert jó kedvet, melyet nem a közösséggel együtt érzett. Az tette boldoggá, ami az emberi családnak ezt a szeletét is boldoggá tette – fogalmazott az érsek. – A királynő élő bizonyítékát adja, hogy a jó közszolgálat igenis lehetséges”.

Az istentiszteleten részt vett David Cameron miniszterelnök, helyettese, Nick Clegg és az ellenzéki Munkáspárt elnöke, Ed Milliband is. Diplomaták, miniszterek, a futballszövetség vezetői, különféle jótékonysági szervezetek képviselői is meghívást kaptak az eseményre, de az első sorokat természetesen a királyi család tagjai töltötték meg. Egyedül Fülöp herceg, Erzsébet férje nem lehetett jelen, a 91 éves királyi hitvest ugyanis tegnap húgyúti fertőzéssel kórházba szállították.

(BBC, bbc.co.uk)

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

A hozzászólások mutatása