A celeb formás vonalai fenyegetik a Nyugatot? + Kép

Kovács N. László, 2012. június 23., szombat 23:00, frissítve: 13:10
Kim Kardashian és az általa megtestesített "celebkultúra" jelenti az egyik legnagyobb fenyegetést a nyugati civilizációra – fejtette ki az egyik legelismertebb brit lányiskola igazgatója.

A főként méretes hátsó feléről ismert celeb most az egyik neves brit férfimagazin címlapján tűnt fel, mint a „világ legdögösebb nője”. Dr. Helen Wright, a St. Mary’s Calne nevű elismert magániskola vezetője szerint a fotó „megtestesíti a mai nyugati társadalom legnagyobb hibáit, civilizációnk hanyatlása minden egyes formás vonalból kiolvasható” – fogalmazott az igazgató egy oktatási konferencián. Dr. Wright nem kifejezetten a megmagyarázhatatlan okokból híres – és persze gazdag – Kardashianra haragszik, hanem a jelenségre: az embert egyre inkább külseje, és nem belső értékei alapján ítélik meg. „Az önmagát megmagyarázó hírnév, az ebből fakadó torzított valóságkép és a szexualitás túlzott hangsúlyozása egyre jobban megnehezítik a fiatalok életét” – magyarázta Wright.

Az emberek életét egyre jobban kitöltik a különböző, egyre homályosabb jogon híres személyek – a fiatalok „üres és felszínes személyeket látnak maguk előtt”. Wright szerint épp ezért fontos lenne, hogy a hírességek, akik ilyen komoly hatással vannak a fiatalokra, végre ennek megfelelően viselkedjenek – épp úgy el kell várnunk tőlük a példamutatást, mint a politikusoktól vagy a sportolóktól, magyarázza az igazgató. Kim Kardashian, aki főként internetre felkerült szexvideójáról és 72 napig tartó házasságáról nevezetes, egyelőre nem teljesíti ezt az elvárást.

(The Guardian, guardian.co.uk)

Forrás: MNO
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

A hozzászólások mutatása