Cég a cégben?

Keresztes Lajos, 2012. február 16., csütörtök 12:52, frissítve: csütörtök 12:52
A neokonzervatív bécsi napilapban Heidi Schneid Telekom-pénz: A politika kenőanyaga című cikkében tudósít mindazokról az információkról, melyek napvilágra kerültek a távközlési cég korrupciós ügyeit vizsgáló bizottságban.

Naponta derülnek ki újabb részletek a „Telekom rendszerét” vizsgáló bizottság ülésein. Erős a gyanú, hogy a cég kétes kifizetésekkel és a könyvekben nem szereplő adományokkal támogatták az összes politikai tábort.

Állítólag a News magazin birtokába került 200 000 email, melyet az elmúlt tíz évben váltottak egymással a Telekom menedzserei és a politikusok. Néhány kiválasztott email tartalmát nyilvánosságra hozták. A levélváltás megerősíti a Telekom belső ellenőrzésének és a bécsi államügyészség munkájának eredményét. Ezekből kiolvasható, hogy a menedzserek egy csoportja egy céget „tartott fenn” a cégben. Ez a „cég” éveken keresztül látszatüzletekkel a konszern pénzén pártoknak és politikusoknak juttatott pénzt.

A most felbukkant e-mailekben, amelyek nincsenek a vizsgáló bizottság birtokában, és az államügyészségnek sem áll rendelkezésére, elsősorban a néppárttal foglalkoznak. Ezekben a szövetségi pártnak nyújtott adományokról, a vele kötött szponzori szerződésekről, a néppárti politikusoknak és gyermekeiknek tett szívességekről és a párt egykori nagyságainak a cég költségére tett utazásairól szólnak.

A korrupciós botrányban Hannes Ametsreiterre, a Telekom vezetőjére is komoly nyomás nehezedik. Egy névtelen feljelentés alapján Ametsreiter ellen már korrupció miatt nyomoznak. A konszern viszont azt állítja, hogy a nyomozás jórészt már lezárult, és abból az derült ki, a vádak megalapozatlanok.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása