Günter Grass újabb verset írt

Keresztes Lajos, 2012. május 27., 14:58, frissítve: 15:01
A baloldali-liberális berlini napilap, a Der Tagesspiegel tudósít a német költő újabb politikai tartalmú megnyilatkozásáról.
A német író korábbi versével a Hír TV Hírvilág című műsora is foglalkozott. Mint ismert, művében Izraelt bírálta, ami heves vihart kavart.

Günter Grass ismét megtette: újabb költeményével hozzászólt egy aktuális politikai vitához. Európa szégyene a költemény címe, és szombaton jelent meg a Süddeutsche Zeitungban.

A Nobel-díjas író versében élesen bírálja azt a módszert, ahogyan Európa a görög adósságválságot kezeli. Felpanaszolja továbbá, hogyan csökken a többi európai állam cselekvési és döntési tere, s attól tart, hogy Görögországot már csak megtűrik az EU-ban, és további jogaitól is meg fogják fosztani.

Pedig a dél-európai ország Európa bölcsője; Európa nem létezhet a görögök nélkül – vélekedik a költő. Grass maga nem kívánta a versét kommentálni vagy kiegészíteni. Minden, amit el kívánt mondani, az benne van a versben – nyilatkozta Hilke Osohling, a költő szóvivője.

Forrás: MNO
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 6 db

A hozzászólások mutatása