McCain választhatja meg az új „királyt”

Kovács N. László, 2011. december 7., szerda 13:45, frissítve: szerda 13:45
Republikánus források arról számolnak be, hogy John McCain, az előző elnökválasztási küzdelem vesztese Mitt Romneyt készül támogatni a konzervatívok előválasztásán.

A republikánusok igen izgalmas előválasztási idényt élhettek át az idén: jöttek-mentek a reménységek, havonta változott a választók kedvence, több potenciális esélyes pedig addig gondolkodott a jelöltségen, hogy végül elszállt minden esélye. Már csak néhány hét maradt az első, iowai szavazásig, Newt Gingrich jelenleg két számjegyű előnyben van legnagyobb ellenfelével, Mitt Romneyval szemben.

A verseny kimenetelét azonban nagyban befolyásolhatja John McCain támogatása. Az arizonai szenátor, aki 2008-ban a párt elnökjelöltje volt az Obama elleni küzdelemben, továbbra is az egyik legnépszerűbb konzervatív politikus az országban. McCain korábban úgy nyilatkozott, vesztesként inkább kivonja magát a küzdelemből, ám most hozzá közel álló források arról számoltak be, a szenátor mégis vállalkozik a „királycsináló” szerepére – mégpedig Mitt Romney érdekében.

Az egykori massachusettsi kormányzó támogatása inkább kényszer McCain számára: az előző kampány során többször is összeakaszkodtak. A forrás szerint azonban a szenátor úgy véli, Gingrich nem lesz képes megverni Obamát, ráadásul „a keze sosincs messze az önmegsemmisítőtől”.

The Hill (thehill.com)

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása