Placebó, de mi szeretjük

Keresztes Lajos, 2011. december 1., csütörtök 13:49, frissítve: csütörtök 13:49
Az osztrák napilap Az FPÖ videomegfigyelést szeretne a magyar határon című cikkében foglalkozik a várvidéki Szabadságpárt javaslatával.

Az FPÖ szerdán a tartomány keleti határainak videofelügyeletét követelte. E követelésükben megerősítve érzik magukat azzal, hogy Hollandia 2012 januárjától videomegfigyelést vezet be szárazföldi határain, érvelt Johann Tschürtz, a tartományi Szabadságpárt vezetője. A videomegfigyelést a hadsereg kisegítő bevezetésének lejárta után indítanák. Ez közel két évtized után, ez év végén befejeződik.

„A hadsereg kisegítő bevetése a mi szempontunkból teljesen rendben van és igen-igen fontos” – fogalmazott Tschürtz. Kizárólag a végső fázis történéseit tudjuk a legjobb esetben is csak placebónak nevezni. Ennek befejeztével az FPÖ hiányolja a biztonsági koncepciót. Éppen ezért kívánnak új kezdeményezéssel előállni, és javaslatot tesznek egy ötpontos programra.

A határon felállított kamerákkal a videofelvételek miatt a legrövidebb időn belül lehetségessé válik a gyanús gépkocsikra vonatkozó nyomok ellenőrzése – érvelt a Szabadságpárt tartományi elnöke. Szerinte az adatok egyéves őrizete kielégítő.

A tulajdon elleni bűncselekmények megakadályozása érdekében az FPÖ azt követeli, hogy a veszélyeztetett helyek riasztóit közvetlenül a rendőrséghez kapcsolják. Az ötpontos programjukban ezenfelül követelték a rendőrök adminisztratív terheinek csökkentését, ideiglenes határellenőrzés bevezetését „nemzeti és nemzetközi összetűzések esetén, illetve a bűnözés jelentős megemelkedésekor”. Továbbá követelik a bűnügyi rendőrség létszámának megemelését is.

(Die Presse – DiePresse.com)

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés