Túlélte a lövöldözést, most megválasztották

Kovács N. László, 2012. június 13., szerda 22:55
Az a Ron Barber ülhet Gabrielle Giffords képviselőházi székébe, aki szintén jelen volt a végzetes tucsoni lövöldözésnél.

Mint ismert, tavaly januárban egy őrült tüzet nyitott Gabrielle Giffords demokrata képviselő asszony lakossági fórumán az arizonai Tucsonban. Hatan életüket vesztették, Giffords azonban csodával határos módon túlélte a fejlövést, kongresszusi székéről azonban lemondott, hogy gyógyulására tudjon koncentrálni. Helyének betöltésére időközi választást írtak ki, melyet most egykori körzeti igazgatója, Ron Barber nyert meg. Barber szintén jelent volt, amikor Tucsonban Jared Lee Loughner tüzet nyitott, és könnyebb sérüléseket is szenvedett. „Az élet kiszámíthatatlan, senki nem gondolta volna, de most mind a ketten itt vagyunk” – fogalmazott Barber győzelmének kihirdetését követően, oldalán Giffordsszal, aki nagyrészt kimaradt a kampányból, de az utolsó néhány nap során több kampányrendezvényén is részt vett.

A demokraták számára fontos a győzelem, egyfajta vigaszdíj is a múlt heti wisconsini vereség után. „Bebizonyosodott, hogy a középosztály és a szociális háló védelme többet jelent az emberek számára, mint a republikánusok álságos támadásai Barack Obama ellen. Bízunk benne, hogy novemberben is hasonló lesz a helyzet” – fogalmazott az arizonai demokrata párt elnöke. A republikánusok szerint azonban az időközi választások nem sokat jelentenek, ráadásul Giffords esete egyébként is különleges. „Mi a növekedést és a gazdaságot segítő lépésekkel kampányoltunk. Megtettünk, amit lehetett, de az arizonai választók másként döntöttek” – fogalmazott Jesse Kelly, Barber republikánus ellenfele.

CBS News (cbs.com)

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása