"Zavarodott, buta" kampányt folytat Romney

Kovács N. László, 2012. július 6., péntek 15:00
Kemény hangú szerkesztőségi cikkben ostorozza Mitt Romney-t a The Wall Street Journal, az amerikai konzervatívok vezető lapja.

A támadást a Romney-kampánycsapat egy szerencsétlen és igen amatőr húzása váltotta ki. A jelölt egyik közeli tanácsadója ugyanis egy televíziós műsorban úgy fogalmazott: egyetért Obamával, az egészségügyi törvény szerződéskötési kötelezettségét nem adónak, hanem inkább büntetésnek tartja. A véleményt kicsivel később egy másik vezető Romney-ember is megismételte, ezzel pedig az elnökjelölt kampánya gyakorlatilag ellentmondott az amerikai konzervatívok nagy részének, akik a legfelsőbb bíróság döntése óta az „Obama új adót vet ki” kezdetű mantrát ismételgetik. Romney, hogy mentse a menthetőt, kicsivel később már arról beszélt, a kötelező biztosítás mégiscsak adó, ezzel azonban csak azt bizonyította be, hogy „zavarodott is, nem csupán politikailag tehetségtelen” – fogalmaz a Journal.

A lap szerint Romney „történelmi lehetőség előtt áll”, mely azonban tehetetlenségének köszönhetően lassan, de biztosan kicsúszik a kezei közül. A fő ok a lustaság és a hozzá nem értés, véli a Journal. „A kampánycsapat azt hiszi, hogy minden veszély nélkül behajózhat a Fehér Házba, ha minden nap elmondja, hogy a gazdaság bűzlik, és az egész Obama hibája. Napi lánclevelük üzenete is ennyi: az elnök nem jól végzi dolgát. Köszi, srácok, de ezt már tudjuk. Ideje lenne, hogy arról halljunk, pontosan mi is a probléma, és mit fog Romney jobban csinálni” – szól a cikk.

Az írás további bizonyítéka a Romney és a News Corp. mogul Rupert Murdoch közt fennálló ellenszenvnek. A milliárdos sajtómágnás múlt héten több Twitter-üzenetben is a republikánus jelöltet kritizálta: amiért nem száll szembe keményebben Obamával, amiért túlságosan is biztonsági játékot játszik, amiért igazi profik helyett régi barátai irányítják a kampányát. Ha pedig a Journal és a Fox – az amerikai konzervatívok legnépszerűbb és legbefolyásosabb orgánumai – Romney ellen fordulnak, annak komoly negatív következményei lehetnek.

(The Wall Street Journal)

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

A hozzászólások mutatása