Irgalmasság éve

Közös imára hívott ötezer migránst Ferenc pápa

MTI, 2016. január 8., péntek 20:10
Több mint ötezer migránst hívott közös imára Ferenc pápa január 17-ére, a migránsok és menekültek világnapjára a vatikáni Szent Péter-bazilikába – közölte pénteken az olasz püspöki konferenciához kötődő Migrantes Alapítvány.

Az esemény során, amely a katolikus egyház jubileumi évi rendezvénysorozatába illeszkedik, a menedékkérők és migránsok a Szent Péter téren hallgatják majd meg a pápa vasárnapi üzenetét. Ezután a bazilika szent kapuján léphetnek be a templomba, ezt a kaput az irgalmasság szentéve alkalmából a pápa nyitotta meg. A bazilikában a misét Antonio Veglio bíboros, a Vándorlók és Utazók Lelkigondozása Pápai Tanácsának elnöke celebrálja majd.

A katolikus tanok szerint a hívő megtisztulhat bűneitől, ha a bűnbánat szellemében halad át egy szent kapun.

A csoporthoz az olasz Lampedusa szigetnél elsüllyedt migránshajók fájából készült, a pápa által 2014-ben megáldott keresztet hordozó zarándokok csatlakoznak majd. Az áldozati ostyát három emberölésért elítélt milánói rab sütötte. Ez a Migrantes Alapítvány szóvivője szerint „arról tanúskodik, hogy a Krisztus szeretete által való megmentés szüksége mindent embert megérint”.

Legolvasottabb
Legfrissebb

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása