Az adóhatóság is vizsgálja Vizoviczki cégeit?

MNO, 2012. június 12., kedd 04:00, frissítve: kedd 09:25
Napokon belül dönt a Fővárosi Törvényszék azokról a fellebbezésekről, amelyekben a rendőrségi vesztegetési botrány kapcsán előzetes letartóztatásba helyezett vezető beosztású rendőrtisztek, valamint a bűncselekménnyel meggyanúsított Vizoviczki László és alkalmazottja emelt kifogást a kényszerintézkedés ellen – értesült a Magyar Nemzet. A több fővárosi szórakozóhely tulajdonosaként ismert vállalkozó cégügyeit a Blikk információi szerint az adóhatóság vizsgálja.

A Fővárosi Törvényszék a hét első felében elbírálja azokat a fellebbezéseket, amelyeket a két hete kirobbant rendőrségi vesztegetési botrányban érintett Hopka Lajos, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szervezett bűnözés elleni főosztály speciális bűncselekmények elleni osztálya volt vezetője és Kalmár Tamás, a BRFK közrendvédelmi főosztályának eddigi vezetője nyújtottak be előzetes letartóztatásuk miatt – értesült a Magyar Nemzet ügyvédi forrásokból. A bíróság a két főrendőr fellebbezésével együtt dönt arról a dokumentumról is, amelyben a számos éjszakai szórakozóhelyet birtokló Vizoviczki László és alkalmazottja, V. István élt kifogással az egy hónapra elrendelt kényszerintézkedéssel szemben.

A korrupciós ügy korábbi részleteit itt olvashatja.

Hopkát és Kalmárt vezető beosztású hivatalos személy által részben kötelességszegéssel, részben hivatali helyzetével visszaélve, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel, a velük együtt őrizetbe vett vállalkozót és emberét pedig hivatali vesztegetéssel gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF).

A vállalkozó érdekeltségeit vizsgálja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is, amelynek nyomozói a Blikk értesülései szerint a rajtaütéssel egy időben lecsaptak Vizoviczki könyvelőjére, lefoglaltak egy páncélszekrényt, valamint az alkalmazottak bérkimutatásait. A lap azt írta, hogy a vállalkozót az adózás rendje elleni bűncselekménnyel is meggyanúsíthatják; érdeklődésünkre a NAV illetékese ezt a felvetést adótitokra hivatkozva nem kívánta kommentálni.

A teljes cikket a Magyar Nemzet keddi számában olvashatja.

Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés

Hozzászólások - 10 db

A hozzászólások mutatása