Az alvilág pénzelhette a rendőri vezetőket + Videó

BL, 2012. június 2., szombat 06:08, frissítve: 15:21
Az éjszakai élet ismert figurája, V. László vesztegethette meg a pénteken őrizetbe vett két vezető beosztású rendőrtisztet – értesült a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet névtelenséget kérő ügyvédi forrása szerint a lányfuttatással és kábítószer-kereskedelemmel is összefüggésbe hozott V. László – aki egyebek mellett több jól menő fővárosi szórakozóhely működtetésében érdekelt – üzelmeinek leplezése, illetve a „nyugodt munkakörülmények” megteremtése érdekében korrumpálhatta Kalmár Tamást, a BRFK eddigi közrendvédelmi főosztályvezetőjét és Hopka Lajost, a Nemzeti Nyomozó Iroda speciális bűnszervezeti csoportok elleni osztályának volt vezetőjét.

A lap információi szerint a vállalkozónál több mint háromszázmillió forint igazolatlan eredetű készpénzt is lefoglaltak a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), a Terrorelhárítási Központ, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Készenléti Rendőrség közös akciója során. A Magyar Nemzet forrása szerint az ügy negyedik szereplője a vállalkozó munkatársa lehetett, ő intézte a vesztegetési pénzek átadását.


Mint arról az MNO beszámolt, az őrizetbe vételekre még csütörtökön került sor. A főügyészség csak annyit közölt, hogy korrupciós bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult eljárás hivatalos személyek, illetve civilek ellen. Egyéb tájékoztatást a széles körű nyomozás érdekére tekintettel nem adtak. A Hír TV tudósítójának jelentése szerint a gyanúsítottak kihallgatása feltehetően még péntek este is tartott.

Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés

Hozzászólások - 21 db

A hozzászólások mutatása