Családok stadionja lehet a Fradié

TÁ, 2012. augusztus 23., csütörtök 04:00, frissítve: csütörtök 10:19
Bontással és azonnali építéssel januárban megkezdődhet az új Fradi-pálya építése – mondta a Magyar Nemzetnek Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke. A júliusi kormánydöntés szerint a kiemelt, csaknem 20 milliárd forintos állami beruházással 2014-ig készül el az Albert Flórián Stadion.

A legendás Üllői út és a Könyves Kálmán körút sarkán olyan nemzetközi labdarúgó-mérkőzésekre alkalmas létesítményt terveznek, amelyben elsőrendű szempont a biztonság. Kubatov Gábor szerint nem lesz többé futballháború: elkülönítik a szurkolói csoportokat, s külön bejárat lesz az átlagnézőknek is. A nagy múltú klub elnöke reméli, a modern, német mintára épülő sportlétesítmény így családi programok színhelye lehet.

A beruházásért Fürjes Balázs kormánybiztos a felelős, az építtető a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., most a földhivatali eljárások zajlanak. Mivel a stadiont a jelenlegi helyzetéhez képest elfordítják, a nagy parkoló területén és a kiszolgálóépületek helyén túl felszabaduló ingatlanokat az állam értékesíti, hogy ott szálloda, irodaház vagy bevásárlóközpont épüljön. Szűcs Balázs, a IX. kerület főépítésze elmondta, a stadionépítés a Népliget melletti városrészek fejlődésének motorja lesz.

További részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés

Hozzászólások - 3 db

A hozzászólások mutatása