Egyben marad a Corvinus egyetem

PR, 2012. június 28., csütörtök 06:01
Mégsem darabolnák fel a Corvinus egyetemet, a legújabb elképzelések szerint az oktatásirányítás fővárosi együttműködési zóna létrehozásával számol – értesült a Magyar Nemzet. A „nyelvvizsga-amnesztiával” kapcsolatban kiderült: senki sem úszhatja meg a számonkérést, az intézmények belső felméréseinek is el kell érniük az állami nyelvvizsgák szintjét.

Hamarosan itt a felsőoktatási intézmények négy évre szóló fejlesztési terveinek leadási határideje, az egyetemeknek és főiskoláknak június 30-ig kell megküldeni a jövőbeni finanszírozásukat nagyban befolyásoló dokumentumot az oktatási államtitkársághoz. Az ősszel leköszönő Kis Norbert felsőoktatási helyettes államtitkár a lapnak elmondta, hogy az intézmények megkezdték az együttműködésekről szóló egyeztetéseket, többen már integrációról is szerződést írtak alá: például a Budapesti Gazdasági Főiskola és a Szolnoki Főiskola, melyek a jövőben közös intézményi keretben folytatják munkájukat.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, a kormány együttműködési zónákba (hivatalos kifejezéssel: pólusokba) sorolta be a képzőhelyeket azzal a céllal, hogy felszámolják a párhuzamosságokat, és elérjék, hogy egy-egy profillal legfeljebb öt helyen folytassanak képzést az országban. A 13 pólus létrehozása kapcsán a Budapesti Corvinus Egyetem beosztása kavarta a legnagyobb port, mivel ez az egyetlen intézmény, amit szétdaraboltak volna: a budai karokat a közép-magyarországi agrárközponthoz, a társadalomtudományi, közgazdaság- és gazdálkodástudományi kart pedig a közép-magyarországi műszaki-gazdasági kutatóegyetemi pólushoz rendelték volna.

Most úgy tűnik, mégis egységes maradhat az intézmény. Kis Norbert ugyanis közölte, hogy a fejlesztéspolitika egy fővárosi együttműködési zónával számol, mivel a budapesti intézmények nagy része hajlik a szervezeti integrációt nem jelentő összefogásra. Emlékeztetőül: az áprilisi verzió szerint a fővárosi intézmények még nyolc különböző pólust alkottak volna.

A teljes cikket a Magyar Nemzet csütörtöki számában olvashatja.

Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása