Együtt a Szolidaritás, a DK és az MSZP

WL, 2012. szeptember 21., péntek 05:00, frissítve: péntek 06:02
Az Operaháznál együtt emlékezik az ’56-os forradalomra október 23-án a Szolidaritás Mozgalom, a Demokratikus Koalíció (DK) és az MSZP. Az esemény kifejezetten kormányellenes demonstráció lesz, hasonlóan a Millások rendezvényéhez, amelyet a Szabad sajtó útjára szerveztek.
Együtt tart kormányellenes demonstrációt október 23-án, az 1956-os szabadságharc emléknapján az Operaháznál a Szolidaritás Mozgalom, a Demokratikus Koalíció (DK) és az MSZP. A Szolidaritás hirdette meg a megmozdulást, amelyen felhívásuk szerint azt akarják kinyilvánítani, hogy „a diktatórikus, országunk gazdaságát romba döntő, jó hírünket meggyalázó Orbán-kormánynak távoznia kell”. Hasonló hangnemben hívja szimpatizánsait tüntetni ugyancsak október 23-ára az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért (Milla) mozgalom. „Tudjuk, hogy a mai kormány útjában áll az új magyar köztársaság létrehozatalának. Ezért az Orbán-kormányt el kell távolítani a hatalomból” – áll felhívásukban. Bár a jelek szerint a Milla nem csatlakozott a magukat „demokratikus ellenzéknek” nevezők közös demonstrációjához, saját megmozdulásukat ugyancsak az V. kerületbe, a Szabad sajtó útjára szervezték. Az MSZP ugyanakkor a Milla tüntetésén is részt vesz. Török Zsolt, a párt szóvivője a Magyar Nemzetnek azt mondta: minden állami és önkormányzati megemlékezésen leróják kegyeletüket, ugyanakkor valamennyi kormányellenes demonstráción, így a Milláén is ott lesznek az MSZP tagjai, illetve prominensei.

Az utóbbi időben több ellentmondó nyilatkozat is elhangzott az ellenzéki szervezetek választási szövetségkötéséről. Gyurcsány Ferenc a napokban Mesterházy Attila MSZP-elnökről mint lehetséges miniszterelnök-jelöltről beszélt. A volt kormányfő előtte Bajnai Gordonról is ezt mondta. Korábban arról is megjelentek hírek, hogy Gyurcsány és Bajnai közös stratégiát dolgozott ki.

 

Medgyessy Péter szerint jelenleg egyedül Bajnai Gordon alkalmas a miniszterelnök-jelöltségre a baloldalon. A korábbi miniszterelnök szerint Gyurcsány Ferenc megbocsáthatatlan hibát követett el, Mesterházy Attila MSZP-elnökről pedig úgy vélekedett, hogy „nem érett meg” a kormányfőjelöltségre.

Míg szombaton még az LMP-vel való összefogásról is szónokolt Gyurcsány Ferenc, addig kedden már Fidesz-LMP-együttműködést vizionált. Schiffer András nem várná egy „elszánt, érvelő embertől, hogy egy Fidesz-bérenccel akar együttműködni”– reagált az mno.hu-nak az LMP-s politikus.

Baloldalisággal, reménnyel, erővel növelné bázisát az MSZP egy kiszivárgott stratégia szerint. Meg hazugságokkal és lopással. Maguktól is loptak, de Hobótól is. Megint – számolt be lapunk.

További részletek a Magyar Nemzet pénteki számában.
Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés

Hozzászólások - 26 db

A hozzászólások mutatása