Eltűnhet Lukács szobra

PR, 2012. június 28., csütörtök 04:02
Az indulatokra tekintettel a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Prohászka Ottokár Szobráért Alapítvány kuratóriuma csütörtökön dönt arról, hogy eláll-e az általa kezdeményezett szoborállítási javaslattól – értesült a Magyar Nemzet. Mint ismert, a XIII. kerület szocialista vezetése – hasonlóan az SZDSZ-hez és civil szervezetekhez – tiltakozott az ellen, hogy Prohászka Ottokár püspöknek szobra legyen Angyalföldön.

Harrach Tamás, a kerületi Fidesz-frakció vezetője a lap megkeresésére közölte, ha az alapítvány kuratóriuma visszavonja a szoborállítási javaslatát, aláírásgyűjtésbe kezdenek annak érdekében, hogy egyenlő mércét alkalmazva bontsák el Lukács György angyalföldi, Szent István parkban található szobrát. Úgy vélte, ha Prohászkának az antiszemitizmus vádja miatt nem lehet szobrot állítani, akkor az 1919-es vörösterrorban nyolc embert megölő Lukácsnak se lehessen írói minőségében szobra.

A lap kérdésére, hogy a helyi Fidesz-frakció korábban kezdeményezte-e a Lukács-szobor elbontását, vagy csak most jutott az eszükbe, Harrach Tamás úgy fogalmazott, „ezt folyosói egyeztetéseken már többször felvetették, amit az MSZP-sek azzal utasítottak el a folyosón, hogy a Szent István park fővárosi kezelésben van”. Harrach szerint itt ugyancsak a kettős mérce érvényesül, hiszen Prohászka szobrát a Lehel téren, a templom előtt tervezték felállítani, ami szintén fővárosi kezelésben van.

A teljes cikket a Magyar Nemzet csütörtöki számában olvashatja.

Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés

Hozzászólások - 3 db

A hozzászólások mutatása