Ezermilliárdot veszíthetünk el

TK, 2012. június 6., szerda 04:30
Óriási kár éri az országot, ha több mint ezermilliárd forint uniós támogatást elveszítünk amiatt, hogy a szocialista kormányok rosszul készítették elő a második Nemzeti fejlesztési tervet – olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában.

Eleve megvalósíthatatlan fejlesztésekre kötötték le a szocialista kormányok az uniós pénzek egy részét, az előző kabinettől megörökölt és elakadt beruházások száma is nagyon magas. Többek között ez hangzott el az unió regionális politikáját vizsgáló nemzetközi fórumon kedden a Parlamentben.

A felszólaló szakemberek emlékeztettek arra, hogy már 2007 elejétől hiába jelezték: elhibázott a fejlesztéspolitika, mert nem lehet betonba önteni, ravatalozók felújítására és más értelmetlen beruházásokra fordítani a közösségi pénzeket. A második Nemzeti fejlesztési terv határideje a jövő év végén lejár, ezért az addig le nem kötött pénzeket már nem lehet később felhasználni, azoktól Magyarország végleg elesik. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, illetve Futó Péter, a Magyar Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének vezetője is aggodalmát fejezte ki a várható forrásvesztés miatt – írja a lap.

Az eredetileg 8000 milliárd forintos keretből véleményük szerint legalább ezermilliárd maradhat Brüsszelben, sőt, az alacsony lehívási arány jelentősen megnehezíti helyzetünket a 2014–2020-ra vonatkozó újabb felzárkózási terv tárgyalásakor is.

További részletek a Magyar Nemzet szerdai számában.

Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés

Hozzászólások - 27 db

A hozzászólások mutatása