Ezrével szedhették rá az adósokat

WA, 2012. augusztus 16., csütörtök 04:59, frissítve: csütörtök 11:24
Csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúja miatt nyomoz a rendőrség hat cég és egy magánszemély ügyében. Az érintetteknél felmerült: azt vállalták, hogy hitelért és az adósságok rendezéséért közvetítenek a hitelfelvevő és a bank között, ám miután az ügyfél átadta a több tízezer forintos summát, az ígéretek nem teljesültek. A hét esetnek több mint 2600 sértettje lehet.

Hitelfelvevők tömegét szedhették rá, erről árulkodnak a hivatalos kimutatások. A pórul járt magánszemélyek számos panaszt tettek a nyomozó hatóságnál és a pénzügyi felügyeletnél. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint jelenleg hét olyan ügyet vizsgálnak, amelyben felmerült, valamely cég vagy magánszemély alaptalan ígérettel szerezhetett meg kisebb-nagyobb összeget az anyagi szorításból menekülni igyekvő banki ügyfelektől.

Mint a rendőrség közléséből kiderült, a gyanúba keveredett hat cég és egy magánszemély hasonló módszert alkalmazott: vállalták, hogy hitelügyekben vagy adósságrendezés kérdésében közvetítenek az adós és a pénzügyi szolgáltató között, s ezért esettől függően 35 és 164 ezer forint közötti summát kértek el a segítségben reménykedő hitelfelvevőktől. A pénz kifizetése után azonban – a rendőrség megállapításai szerint – a szóban forgó közvetítők nem teljesítették ígéretüket. A hét ügy sértettjeinek száma meghaladja a 2600-at, a hatóság hat esetben csalás, egyben jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúja miatt nyomoz. A közvetítők tevékenységével kapcsolatban meglehetősen sok jelzés érkezhetett a rendőrséghez, a folyamatban lévő ügyek mellett korábban további kilenc büntetőeljárás is indult, ám azokban a nyomozók nem találtak bűntettre utaló körülményeket.

Részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása