Fantomalapítványt támogatott az SZDSZ

LM, 2012. június 23., szombat 05:01, frissítve: szombat 10:56
Egy nem létező fantomalapítványt támogatott több millió forinttal a 2010-es országgyűlési választások után a parlamentből akkor kibukó Szabad Demokraták Szövetsége – írja a Magyar Nemzet.

Szabadai Viktor, a párt ügyvezető alelnöke az Atv.hu-nak úgy nyilatkozott, az Állami Számvevőszék közelmúltban nyilvánosságra hozott vizsgálatából derült ki, hogy a szombathelyi Vészhelyzet Alapítvány 4,5 millió forintos támogatást kapott. A szóban forgó alapítvány azonban nem található meg a bírósági bejegyzésben, még a törölt alapítványok között sem.

Szabadai Viktor felidézte, hogy a támogatás szerepelt a szabad demokraták ügyvivői testülete ülésének napirendjén, és ott a résztvevők úgy döntöttek, hogy a támogatási szerződés megkötését Retkes Attila akkori pártelnökre bízzák.
A történtek kapcsán Szabadai Viktor a napokban feljelentést tett csalás gyanújával ismeretlen tettes ellen a XIV. kerületi rendőrségen. Azért ott, mert 2010 tavaszán még a főváros XIV. kerületében, a Gizella úton volt a szabad demokraták székháza.

Retkes Attila a hírportál megkeresésére leszögezte: nem tárgyalt az érintett alapítvány képviselőjével, mert minden ilyen kérdés a pártigazgató, illetve a párt fizetett apparátusának hatáskörébe tartozott.

További részletek a Magyar Nemzet szombati számában.

Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása