Mint arról korábban beszámoltunk, nevetségesnek tartja személyével kapcsolatban a csalás gyanúját Seffer István. A plasztikai sebész – aki az őssejtbotrány miatt indult nyomozás egyik gyanúsítottja – hangsúlyozta, a kaposvári klinikának volt engedélye az őssejtkezeléssel kapcsolatos tevékenységre.

Kilenc vádlott, többek között Pákh Imre műgyűjtő, Fásy Ádám zenész, valamint egy ukrán orvosprofesszor és egy szintén ukrán biológus esetében is felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kéri a Fővárosi Főügyészség. – Az ügyészség jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a II–III. Kerületi Bíróságon a 2009-ben kirobbant őssejtügyben – fogalmazott Ihász Sándor fővárosi főügyész szerdán a köztévé Ma reggel című műsorában. A műsorban elhangzott, hogy a vádirat tartalma szerint az IRM Magyarország Nemzetközi Biotechnológiai és Őssejt Központ Zrt. kaposvári klinikáján engedély nélkül végeztek őssejtkezeléseket.

Ihász Sándor a televízióban azt mondta: az ügyben több jogkérdést kellett értelmezni. Köztük azt, hogy megállapítható-e az emberi test tiltott felhasználása, de felvetődött a kuruzslás, illetve a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés is. A Nemzeti Nyomozó Iroda korábban emberi test tiltott felhasználása miatt folytatott eljárást annak kapcsán, hogy a gyanú szerint egy őssejtkutató labor és egy magánklinika szervezésében 2007-tõl őssejtkezeléseket végeztek anyagi ellenszolgáltatás fejében. Az érintettek egy-egy kezelésért 25 ezer dollárt vagy ötmillió forintot fizettek – olvasható a lapban.