Fészekrakó-csalás csúszópénzekkel

TT, 2012. június 12., kedd 06:00, frissítve: kedd 08:12
Átlagosan harmincezer forint csúszópénzt kapott B. Marianna ügyvédtől a Fészekrakó-csalásban közreműködő OTP-s hitelügyi csoportvezető egy-egy hitelkihelyezésért, de volt olyan kölcsönügylet is, amiért százezer forintot fogadott el – derült ki a 278 vádlottat felvonultató per tegnap tárgyalási napján a Miskolci Törvényszéken.

A volt OTP-alkalmazott, aki a csalás idején, vagyis 2005 és 2008 között egy miskolci OTP-fiók hitelügyi csoportvezetőjeként dolgozott, a tárgyaláson nem tett vallomást, így Bálint Zoltán bíró a rendőrségi szakban tett nyilatkozatait olvasta fel. A vallomás szerint a banknál 2005-től egészen 2008-ig meglehetősen nagyvonalúan kezelték a hitelezést, és nem firtatták, hogy a kölcsönkérők által benyújtott papírok valósak-e. Nem kifogásolták például a hónapokkal visszadátumozott munkáltatói igazolásokat, azt pedig, hogy az igazolásokon szereplő jövedelemhez valóban rendszeresen hozzájut-e az ügyfél, vagy az fedezetet nyújt-e a hiteltörlesztésre, egyáltalán nem vizsgálták.

További részleteket a Magyar Nemzet keddi számában olvashat.

Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés

Hozzászólások - 6 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása