Földesi-Szabó vallomása a pénz útjáról + Videó

BL, 2012. június 29., péntek 06:00, frissítve: péntek 08:14
Hová kerültek a Földesi-Szabó László nevével fémjelzett, titkosszolgálati hátterű Egymásért alapítványon keresztül törvénysértő módon megszerzett, majd eltüntetett százmilliók? Ez is kiderül a Hír Televízió Célpont című műsorából, amelyben a féléves bujkálás után elfogott Földesi-Szabó egyes ügyészségi vallomásai alapján világossá válik: a pénzlenyúló "hálózat” nem működhetett volna a polgári elhárítás akkori vezetőinek jóváhagyása és a nagypolitika tudta nélkül.

Földesi-Szabó László, az Egymásért alapítvány csempészet és sikkasztás vádjával 2010 decemberében első fokon hétéves szabadságvesztésre ítélt, majd féléves bujkálás után elfogott volt vezetője vall a bűnös pénzek útjáról azokban a kihallgatási jegyzőkönyvekben, amelyeket péntek este mutat be a Célpont.


Az egykori rendőrtisztet a vámbevételt különösen jelentős értékben csökkentő csempészet, illetve sikkasztás miatt marasztalta el a bíróság, miután bizonyítottnak találta, hogy az alapítványon keresztül a Távol-Keletről behozott, segélyadományként feltüntetett több ezer tonna élelmiszert úgy értékesítették a kereskedelemben, hogy az ügyletek közterheit nem fizették meg.

A férfi elfogása után nem sokkal a Központi Nyomozó Főügyészségen tett és államtitokká nem minősített dokumentumok tanúsága szerint beszámolt arról, honnan ismeri az ügy egyik kulcsfigurájának tartott Jakubinyi Róbertet, akit ausztriai kiadatása után a Fővárosi Törvényszék vasárnap helyezett előzetes letartóztatásba.

A teljes cikket a Magyar Nemzet pénteki számában olvashatja.

Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés

Hozzászólások - 4 db

A hozzászólások mutatása