Hatalmas kárt okoztak a volt MÁV-vezetők

NT, 2012. május 18., péntek 06:00
A Magyar Nemzet értesülései szerint vádemelési javaslattal zárta a BRFK a MÁV Informatika Zrt. ügyében hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanújával indított nyomozást.

A cég korábbi felső vezetését érintő ügyben a gyanú szerint legalább 73 millió forint vagyoni hátrány érte a vasúttársaság leányvállalatát. A 2009 novemberében indult eljárásban egyebek mellett az is kiderült, hogyan fizettek ki bérként harmincnyolcmillió forintot munkavégzés nélkül, és miként jutott ötmillió forint közpénz egyes külföldi focimeccsek helyszíni megtekintésére.

A több mint két és fél éves nyomozás után a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya szerdán vádemelési javaslattal zárta le a MÁV Informatika Zrt. tizennégy vezető beosztású munkatársa által elkövetett visszaélések nyomozását, és az eljárás iratait a Fővárosi Főügyészségnek továbbították. Erről Horváth Katalin Fanni, a fővárosi rendőrség szóvivője tájékoztatta a Magyar Nemzetet.

A vizsgálat rávilágított, hogy a gyanúsítottak különféle vállalkozásokkal indokolatlan és szükségtelen feladatok elvégzésére kötöttek szerződéseket. A zrt.-t így legalább 30 millió forint vagyoni hátrány érte.

További részletek a Magyar Nemzet pénteki számában.

Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés

Hozzászólások - 8 db

A hozzászólások mutatása