Laborc-per: júliusban hozhatnak ítéletet + Videó

NT, 2012. június 22., péntek 03:30, frissítve: péntek 10:32
Lényegében egymásnak adták a kilincset a Nemzetbiztonsági Hivatal, valamint a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat volt, illetve jelenlegi középvezetői a Laborc Sándor és három társa ellen folyó büntetőeljárásban a Fővárosi Törvényszéken.

A Magyar Nemzet információi szerint a beidézett tanúk közül többen megdöbbentek az eléjük tárt iratok, bizonyítékok láttán. Laborc Sándort, az elhárítás egykori főigazgatóját hivatali visszaéléssel és felbujtással vádolják. A lap úgy tudja, a bíróság már július első hetében ítéletet hozhat.

Az eljárás adatai államtitoknak minősülnek, ezért a tárgyalás zárt ajtók mögött zajlik. Annyi mindenesetre már kiderült, hogy a Laborc Sándor elleni eljárások közül még a nyomozás során négy ügyet vontak össze.

Laborc-per: júliusban hozhatnak ítéletet
Az egyik lényege, hogy Laborc távozása után – még a Bajnai-kormány idején – az átadás-átvétel során több olyan híváslistát és cellainformáció-elemzést találtak, amely politikusokat érintett. Laborc a hivatali laptopján „Ovi” és „Bajusz” nevű mappákba mentette a vélhetőleg Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról szóló adatsorokat. Laborc utódja, Balajti László a tudomására jutott információk miatt büntetőfeljelentést tett. A másik ügy az UD Zrt.-vel hozható összefüggésbe.

A teljes cikket a Magyar Nemzet pénteki számában olvashatják.
Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

A hozzászólások mutatása