Meghiúsított vagyonkimentés

WA, 2012. szeptember 20., csütörtök 04:50
Nemcsak a kecskeméti maffiaperben fegyházbüntetésre ítélt Radnai László, de egy, a rendőrséghez kötődő védett tanú is segítheti a kilencvenes évek alvilági kivégzései kapcsán felbujtással gyanúsított Portik Tamás és társai ellen folyó nyomozást.

Ezt közölte forrás megjelölése nélkül a HVG.hu arról az eljárásról, amelyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Prisztás József 1996-os kivégzésével, az 1998-as Aranykéz utcai robbantásos merénylettel és Seres Zoltán egy évvel későbbi megölésével összefüggésben július 14-én őrizetbe vette az olajszőkítési ügyleteiről elhíresült Energol Rt. korábbi igazgatóját.

Az olajmaffia egyik irányítójának magánélete sem volt hétköznapi, legalábbis ahogy élettársa anyja, Riskó Judit leírásából kirajzolódik. A Magyar Nemzet interjúja.

Mint írták, egyelőre nem tudni, hogy a férfit meggyanúsítják-e Fenyő János médiavállalkozó lelövése ügyében is, de ezt az eljárást – mint azt védője, Bánáti Kristóf megerősítette – azonos ügyszámon egyesítették a Portikkal és társaival szemben indult nyomozással. Utóbbi üggyel kapcsolatban a HVG.hu tudni véli, hogy az augusztusban bejelentett rendőrségi átszervezés során leváltották Kovács Sándort, az NNI munkatársát, akit az eljárás főnyomozójaként azonosítottak. A rendőrség ezzel kapcsolatban a Magyar Nemzettel azt közölte: a főtiszt soha nem volt az ügy főnyomozója, és valótlan az a HVG.hu által közölt értesülés is, hogy az illetőt menesztették volna a szervezettől. Az ORFK illetékese tudatta, hogy a felmentett nyomozó azért nincs már a testületnél, mert nem fogadta el az átszervezés során számára felkínált másik beosztást.

Sok van Portik számláján

Alkut kínált a rendőröknek néhány évvel ezelőtt Portik Tamás – ezt mondta a Hír TV Célpont című műsorának egy olajügyekben jártas újságíró. Az előzetes letartóztatásban lévő vállalkozó ügyvédje nem tud erről.

Portik neve a Fenyő-gyilkosságban is felmerült: a felbujtó és a bérgyilkosok közötti közvetítőnek tartják az ügyben, de még nem gyanúsították meg a bűncselekménnyel. Portik Tamás neve a V. Lászlóról elhíresült rendőrségi korrupciós botrányban is felmerült.

További részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása