Tekintettel a terhükre rótt bűncselekmény elkövetésének hosszú időn át tartó szervezett jellegére, összehangoltságára, valamint a volt beosztásukból fakadó kapcsolatrendszerre, a gyanúsítottak jelenléte az eljárásban csak az előzetes letartóztatással biztosítható. Ezt állapította meg a Pesti Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája abban a végzésben, amelyben a vesztegetési ügyben második körben rács mögé helyezett G. Imre és K. Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egykori magas beosztású munkatársai ügyében elrendelt kényszerintézkedés három hónapos meghosszabbításáról határozott.

Rendőri bűnszervezet működhetett
Rendőri bűnszervezet működhetett

A nyomozás eddig ismeretlen szálakat is feltárhat, és az sem kizárt, hogy további gyanúsítottak lesznek az ügyben – mondta Polt Péter legfőbb ügyész a Hír TV Kontraszt című műsorában vasárnap. A Blikk információ szerint  adócsalással és más bűncselekményekkel is meggyanúsíthatja az ügyészség V. Lászlót. A lap úgy tudja: a rendőrök egy rejtett páncélszekrényben találták meg azokat a jegyzeteket, amelyek arról szólnak, hogy a közel ezer alkalmazott mennyi fizetést kapott kézhez valójában.

Közben a hét végén az előzetesben lévő Kalmár Tamás arról nyilatkozott: rendszeresen együtt edzett V. László biztonsági főnökével.


A teljes cikket a Magyar Nemzet keddi számában olvashatja.