Rendőri bűnszervezet működhetett

BL, 2012. július 10., kedd 04:30, frissítve: kedd 07:53
Bűnszervezetben követhették el a terhükre rótt bűncselekményeket a BRFK és a Nemzeti Nyomozó Iroda volt főtisztjei, valamint V. László és bizalmasa, akiket a vesztegetési botrányban a Központi Nyomozó Főügyészség vett őrizetbe. Lényegében ezt állapította meg a bíróság abban a végzésben, amelyet az ügyben második körben rács mögé helyezett G. Imre és K. Attila előzetes letartóztatásának meghosszabbítása kapcsán hozott.

Tekintettel a terhükre rótt bűncselekmény elkövetésének hosszú időn át tartó szervezett jellegére, összehangoltságára, valamint a volt beosztásukból fakadó kapcsolatrendszerre, a gyanúsítottak jelenléte az eljárásban csak az előzetes letartóztatással biztosítható. Ezt állapította meg a Pesti Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája abban a végzésben, amelyben a vesztegetési ügyben második körben rács mögé helyezett G. Imre és K. Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egykori magas beosztású munkatársai ügyében elrendelt kényszerintézkedés három hónapos meghosszabbításáról határozott.

A nyomozás eddig ismeretlen szálakat is feltárhat, és az sem kizárt, hogy további gyanúsítottak lesznek az ügyben – mondta Polt Péter legfőbb ügyész a Hír TV Kontraszt című műsorában vasárnap. A Blikk információ szerint  adócsalással és más bűncselekményekkel is meggyanúsíthatja az ügyészség V. Lászlót. A lap úgy tudja: a rendőrök egy rejtett páncélszekrényben találták meg azokat a jegyzeteket, amelyek arról szólnak, hogy a közel ezer alkalmazott mennyi fizetést kapott kézhez valójában.

Közben a hét végén az előzetesben lévő Kalmár Tamás arról nyilatkozott: rendszeresen együtt edzett V. László biztonsági főnökével.


A teljes cikket a Magyar Nemzet keddi számában olvashatja.

Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés

Hozzászólások - 9 db

A hozzászólások mutatása