Szegedi Csanád lehet a borsodi elnök

PR, 2012. június 16., szombat 06:13
Szegedi Csanádot javasolja a Jobbik elnöksége a párt Borsod megyei elnöki posztjára – tudta meg a Magyar Nemzet. A döntés azért érdekes, mert a párt országos vezetése nem szokott beleszólni a megyei tisztújításba. Ráadásul Szegedi az, akinek állítólagos hatalmi törekvéseire hivatkozva a korábbi borsodi vezetés lemondott, az akkori elnököt azóta – más ügy miatt – már ki is zárták a pártból.

Június 24-én tartja tisztújítását a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol megválasztják az új elnököt. A lap úgy tudja, a Jobbik országos elnöksége most élt az elnökjelölési jogával, és azt javasolja, hogy Szegedi Csanád európai parlamenti képviselő kerüljön a posztra. Kihívója így nem is lehet. Szegedi megválasztásához az szükséges, hogy a borsodi szervezetek vezetőinek, delegáltjainak – 50-60 küldöttnek – legalább a fele támogató voksot adjon le.

A Jobbik egyik bástyájának számító megye az utóbbi időben helyi viszálykodások színtere volt. Két hónappal ezelőtt a párt akkori borsodi vezetése – élén Endrésik Zsolt országgyűlési képviselővel – bejelentette lemondását. Az volt az indok, hogy megromlott a kapcsolatuk Szegedivel, aki akkor még országos alelnökként – Endrésik szerint – a pártvezetés támogatását élvezve a megye feletti ellenőrzés megszerzésére törekedett.

Néhány nappal később Endrésik privát e-mail fiókját feltörték, és onnan olyan leveleket küldtek szét, amelyekben a helyi háborúskodás részleteit kiszivárogtató cikk végleges tartalmáról egyeztet a Jobbikból már kizárt Pősze Lajossal. A Jobbik a politikust először a frakcióból, nem sokkal később pedig a pártból is kizárta. Endrésik az országgyűlési mandátumát nem adta vissza, így azóta független képviselőként politizál a parlamentben.

A mostani jelölés érdekessége, hogy a Jobbik május 19-i tisztújító kongresszusán Szegedit nem választották be a párt elnökségébe. Vona akkor azt közölte nagyon szoros volt az eredmény az alelnökjelöltek között. Apáti István a hetedik helyen öt szavazattal maradt le az alelnöki posztot érő hatodik helyről, és Szegedi Csanád is csak 11 szavazattal kapott kevesebbet a hatodiknál. A legtöbb szavazatot Balczó Zoltán, az Országgyűlés alelnöke kapta.

A teljes cikket a Magyar Nemzet június 16-i számában olvashatja.

Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

A hozzászólások mutatása