Uszít a közmunkás-szakszervezet

PR, 2012. augusztus 17., péntek 05:39, frissítve: péntek 11:31
Kormány elleni uszítás történt, nem érdekvédelmi tevékenység – számoltak be a Magyar Nemzetnek Mezőszemere önkormányzatának nevük elhallgatását kérő munkatársai arról, hogy a településen csütörtökön tagtoborzást tartott a nemrég alakult Közmunkások Szakszervezete.

Ismert, az új érdekképviselet a télen tartott borsodi „éhségmenetből” nőtt ki, egyik társelnöke Nyakó István MSZP-s országgyűlési képviselő, főtitkára Kordás László, a Gyurcsány-kormány munkaügyi államtitkára, de további két vezetője, Vécsi István és Komjáthi Imre is az MSZP tagja.

A lapot megkeresők elmondták, Bukta Gábor, Mezőszemere független polgármestere előzőleg arról tájékoztatta őket, hogy munkaügyi, munkavédelmi ellenőrzés lesz a helyi közmunkásoknál, ehhez képest Nyakó István többedmagával, például a Népszava tudósítójával jelent meg. Bár valóban szó esett a szakszervezetbe való belépésről, a közmunkásoknak szórólapokat osztogattak, amelyen egyszerű kormányellenes uszítás volt olvasható.

„Te éhbérért dolgozol? 6 db vizes kifli áráért dolgozol egy órát?”; „47 000 forintért gürcölsz hónapról hónapra, mert a Fidesz politikusai szerint ennyiből meg lehet élni?”; „Azt terjesztik úri körökben, hogy Te lusta, naplopó, felelőtlen, éhenkórász alkoholista vagy! Saját rongyaidban dolgozol éhbérért?”; „Azt terjesztik gazdag urak, hogy gyerekcsinálásból, lopásból akarsz megélni, élősködsz az embereken, ezért megérdemled a sorsodat, mert annyit érsz, amennyid van! Az ő szemükben így semmi, egy senki vagy!” – áll többek között a szórólapon. A helyiek elmondása szerint a szakszervezet képviselői mindezek mellett az őszre, Budapestre tervezett újabb éhségtüntetésen való részvételre buzdították a helyi közmunkásokat.

A teljes cikket a pénteki Magyar Nemzetben olvashatja.

Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés