Vádemelés a 120 milliós balhéban

WL, 2011. december 5., hétfő 12:05, frissítve: hétfő 12:05
A Fővárosi Főügyészség kiemelt és gazdasági ügyek osztálya vádat emelt K. Lajos és hét társa ellen a Főtáv Zrt. gazdálkodásával kapcsolatos büntetőügyben, különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt – áll a Fővárosi Főügyészség hétfői sajtóközleményében.

A vádirat szerint K. Lajos vádlott a tagok megtévesztésével rábírta a Főtáv Zrt. igazgatóságát, hogy adja hozzájárulását a sem közületi hőszolgáltatási tevékenység kifejtésére engedéllyel, sem pedig a csepeli „R” lakópark mint társasház irányában érvényes hőszolgáltatási szerződéssel nem rendelkező, K. György vádlott által vezetett Csepeli Hőszolgáltató Kft. megvásárlásához. A jóváhagyás alapján a Főtáv Zrt. – K. Lajos vádlott által aláírt szerződéssel – 2008. március 13. napján 180 millió forintért megvásárolta a nevezett kft.-t, amelynek azonban sem anyagi lehetősége, sem technikai tudása nem volt a társasház fűtési rendszerének kiépítésére – áll a közleményben.

A cél az volt a szerződés megkötésével – olvasható a közleményben –, hogy anyagi fedezetet nyújtsanak a Gy. Zoltán vádlott által vezetett Csepeli Lakásfejlesztő Zrt. részére az „R” lakópark kivitelezési munkálatainak befejezésére, melyet pénzügyi problémái miatt a Zrt. a vállalt határidőben és műszaki tartalommal nem tudott átadni.

K. Lajos ezzel – Gy. Zoltán és K. György közreműködésével – 120 millió forint kárt okozott a Főtáv Zrt.-nek.

A fentieken túl K. Lajos – folytatódik a közlemény – 2007 novemberében indokolatlan és aránytalan díjszabást tartalmazó reklámszerződést kötött a káposztásmegyeri jégcsarnok üzemeltetőjével annak ellenére, hogy az adott időszakra vonatkozóan már volt létező reklámszerződése a jégcsarnok legnagyobb bérlőjével, mely cselekményével a vádlott a Főtáv Zrt.-nek 24 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

A vádlott 2008 júniusában szakmai elvárások és hasznosítási cél nélküli szerződést kötött a K. Miklós vádlottal a Főtáv Zrt. 2007. július és 2008. május hónapja közötti sajtómegjelenéseinek elemzésére, annak ellenére, hogy a Főtáv Zrt. saját kommunikációs igazgatósága is képes lett volna a feladatot elvégezni. A vádlott cselekményével hárommillió forint vagyoni hátrányt okozott a Főtáv Zrt.-nek.

A bírósági eljárást a Fővárosi Bíróság folytathatja le, az ügy vádlottjai szabadlábon védekezhetnek – zárul a kommüniké.

Forrás: MNO
hirdetés
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása