Nem ütköztek jó erkölcsbe, ezért nem követelhetők vissza sem polgári peres eljárásban, sem munkaügyi úton a BKV-nál 2003 és 2009 között kifizetett magas végkielégítések – közölte a Magyar Nemzettel a BKV Zrt. A fővárosi cég megerősítette az Index.hu információját, amely szerint a napokban jogerősen elvesztették azokat a próbapereket, amelyeket az elbukott korábbi, úgynevezett megállapítási pereket követően indítottak 100 millió forintos értékben.

A büntetőügyben vizsgált menedzserszerződéseken kívül kifizetett végkielégítések visszakövetelésére eddig 2,5 millió forintot költött a közlekedési társaság. A 31 ügyben költségtakarékossági okból indított eljárásokat – perjogi kérdésekre hivatkozva – első és másodfokon is elutasították a bíróságok. Az utolsó három, már csak a magas illetékek visszaszerzésére indított perből kettő jogerősen lezárult, a harmadik pedig még folyamatban van. Mindkét próbaperben a bíróság elutasította a keresetünket. Peren kívüli egyezség nem történt – közölték.

A jövő szerdán a Kecskeméti Törvényszéken Hagyó Miklós és 14 társa ellen kezdődő büntetőeljárásban a BKV bejelentette polgári jogi igényét. Ha bűncselekmény megállapítására kerül sor, megtérülhetnek a cégnek okozott károk.

További részleteket a Magyar Nemzet szombati számában olvashat.