Végkielégítések miatti pereket bukott a BKV

WL, 2012. június 9., szombat 05:15
Jogi csapdába került a BKV, mert sorra elvesztette a pereket a balliberális városvezetés idején milliárdos összegben kifizetett végkielégítések visszaszerzésére. Elutasították a fővárosi cég százmilliós követelését, pedig milliókat fordítottak a polgári perekre. A közlekedési cég a Hagyó-perben csak a juttatások ügyében kétszázmilliót meghaladó összegre nyújtotta be kártérítési igényét – írja a Magyar Nemzet.

Nem ütköztek jó erkölcsbe, ezért nem követelhetők vissza sem polgári peres eljárásban, sem munkaügyi úton a BKV-nál 2003 és 2009 között kifizetett magas végkielégítések – közölte a Magyar Nemzettel a BKV Zrt. A fővárosi cég megerősítette az Index.hu információját, amely szerint a napokban jogerősen elvesztették azokat a próbapereket, amelyeket az elbukott korábbi, úgynevezett megállapítási pereket követően indítottak 100 millió forintos értékben.

A büntetőügyben vizsgált menedzserszerződéseken kívül kifizetett végkielégítések visszakövetelésére eddig 2,5 millió forintot költött a közlekedési társaság. A 31 ügyben költségtakarékossági okból indított eljárásokat – perjogi kérdésekre hivatkozva – első és másodfokon is elutasították a bíróságok. Az utolsó három, már csak a magas illetékek visszaszerzésére indított perből kettő jogerősen lezárult, a harmadik pedig még folyamatban van. Mindkét próbaperben a bíróság elutasította a keresetünket. Peren kívüli egyezség nem történt – közölték.

A jövő szerdán a Kecskeméti Törvényszéken Hagyó Miklós és 14 társa ellen kezdődő büntetőeljárásban a BKV bejelentette polgári jogi igényét. Ha bűncselekmény megállapítására kerül sor, megtérülhetnek a cégnek okozott károk.

További részleteket a Magyar Nemzet szombati számában olvashat.

Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

A hozzászólások mutatása