Vizoviczkiék rács mögött maradnak + Videó

TK, 2012. június 19., kedd 04:00, frissítve: kedd 12:31
Egy hónapig biztosan előzetes letartóztatásban marad a vesztegetési ügyben meggyanúsított Vizoviczki László és társa, valamint az a négy volt főrendőr, akiket a bűncselekmény elkövetésének gyanújával az elmúlt hetekben vett őrizetbe az ügyészség – értesült a Magyar Nemzet.

A Fővárosi Törvényszék elutasította a gyanúsítottak fellebbezéseit, és megállapította: a vesztegetési botrányban előzetes letartóztatásba helyezett Vizoviczki Lászlóval és beosztottjával, valamint az elmúlt két hét során a bűncselekmény gyanújával ugyancsak meggyanúsított és őrizetbe vett négy egykori rendőrtiszttel szemben indokolt volt a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése.

Erről a Magyar Nemzetet Nagy Gábor, a főrendőrök korrumpálásával meggyanúsított vállalkozó ügyvédje tájékoztatta, aki úgy látja: védence esetében egy olyan súlyú bűncselekmény gyanújával hagyták helyben az előzetes letartóztatás elrendelését, amelynek büntetési tétele 1–5 évig terjedő szabadságvesztés, melyet nagyjából 2,5 millió forint értékű vagyon elleni bűncselekmények elkövetése esetén szabnak ki a bíróságok.

„Két éve megígértük, hogy gyökerestül tépjük ki a korrupciót, ennek is a következménye a Vizoviczki-ügy” – mondta el a Hír TV Kontraszt című műsorában Pintér Sándor belügyminiszter. A politikus arról is beszélt, hogy új típusú átvilágítást vezethetnek be a testületnél. Bővebben>>>

Szorul a hurok, dőlnek a dominók

Mint ismeretes, két hete pénteken robbant ki a botrány, mikor a Központi Nyomozó Főügyészség közölte, hogy csütörtökön rendőri vezetőket vettek őrizetbe. A hatóságok hallgatásba burkolóztak, ugyanakkor a Magyar Nemzet szombaton már arról számolt be: az éjszakai élet ismert figurája, V. László vesztegethette meg a rendőri vezetőket, két főtiszt a rendőri korrupciós ügy újabb gyanúsítottja – értesült a Hír TV ugyanezen a napon. Vasárnap pedig már előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság a rendőrségi korrupciós ügy négy gyanúsítottját, és Hatala József országos rendőrfőkapitány felmentette Gulyás Imre alezredest, Hopka Lajos felettesét.

A rákövetkező hétfőn megszólalt a Központi Nyomozó Főügyészség, majd kedden újabb két magas rangú rendőr kezén kattant a bilincs, Pintér Sándor ekkor már úgy nyilatkozott, hogy nem kizárt, hogy további személycserék lesznek a rendőrség vezetésénél.

Szerdán bejelentkezett a Vadász is, aki vérdíjat tűzött ki a rendőrökre. Egy napra rá előzetesbe került a kedden őrizetbe vett két egyenruhás, sőt újból előkerült egy gyilkossági ügy is. Pénteken pedig arról szóltak a hírek, hogy nem a rendőrségtől, hanem az alvilágból szerezte a korrupciós ügy leleplezéséhez szolgáló információkat V. László vállalkozóról a Nemzeti Védelmi Szolgálat.

A Hír TV Célpont című műsora is ellátogatott „A béke szigetére”, majd kiderült, hogy két korábban balesetnek tűnő vízbefulladást és egy eltűnést is vizsgálnak.

Múlt hétfőn már Orbán Viktor is megszólalt a korrupciós üggyel kapcsolatban.

„Nem maradhatnak megválaszolatlan kérdések a 2006-ban történt, főleg a Hajógyári-szigethez köthető ügyekben, így az eltűnt fiatalember ügyében” – mondta egy kedd esti televíziós műsorban Fülöp Valter, a BRFK bűnügyi helyettese. „Biztosan távozniuk kell a belügyi szervektől azoknak, akik érintettek lehetnek a rendőri korrupciós ügyben” – jelentette ki Pintér Sándor.


További részletek a Magyar Nemzet keddi számában.

Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

A hozzászólások mutatása