West-Balkán: mindenki vesztes

KG, 2012. július 11., szerda 04:30
A West-Balkán biztonsági szolgálata nem lehetett felkészülve arra, ami 2011. január 15-én este történt a szórakozóhelyen – ezt az első fokon két év nyolc hónap fogházra ítélt Szalontai Győző, a szórakozóhely volt társtulajdonosa mondta el a Magyar Nemzetnek. A férfi szerint ha tudják, hogy megvadult kamaszok tömege készül partizni a helyen, nem engedélyezik a rendezvényt a valódi szervezőknek.

– Ön két hete három másik érintettel együtt két év nyolc hónap fogházbüntetést kapott a West-Balkán (WB) tavaly januári tragédiája miatt indított büntetőper első fokú eljárásának végén. Védőjével együtt felmentést kértek a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól (PKKB). Három fiatal meghalt. Mégis mire számított?
– Arra, hogy a bíróság alaposan felderíti a történtek hátterét, és a bizonyítás végén, döntésekor mérlegel a szerepekről, felelősségről. Nem tudom elfogadni, hogy az ítélet egy kalap alá vett a Noise Night Life szervezőivel. A PKKB szerint engem is rendezvényszervezőnek kell tekinteni az ügyben, holott én, illetve a WB vezetősége a helyet adtuk bérbe, bérbeadók vagyunk. Nekem a szervezők nem árulták el, s már csak a nyomozáskor értesültem arról, hogy milyen bulit szerveztek a Skálába. Ha ezt előre tudom, biztosan nem engedélyezem az estet.

– A WB-ben számos rendezvényt tartottak komoly vendégsereggel korábban is. Mi a különbség?
– A látogatók életkora és a viselkedésük. Társaimmal számos, nemzetközi szinten is elismert szórakozó-, sőt, inkább közösségi helyet hoztunk létre Budapesten, amelyeknek látogatói idővel a legkülönbözőbb érdeklődésű emberek közül kerültek ki. Soha nem szerveztünk azonban tinibulit, az ilyenekkel mindig baj van. Tudni kell, hogy a Noise Night Life-hoz hasonló rendezvényeket – én közel egy tucatról hallottam – kimondottan a kamaszoknak szervezik. Nekik még nincs kialakult erkölcsi érzékük, nem sajátították el a társas viselkedés szabályait. A PKKB a perben szemérmesen elment amellett is, hogy az ilyen rendezvények az alkoholról, de még inkább a dizájnerdrogokról szólnak, s a Noise Night Life közönségének egy jelentős része is ezek hatása alatt volt. Aki ott járt a szerencsétlenség idején a helyszínen, az láthatta, hogy egy megvadult tömeg igyekezett bejutni a WB-be. Ki kell mondani, hogy a Noise Night Life rendezvénysorozatának esetében kódolva volt a tragédia, csak az volt a kérdés, hogy mikor következik be.

– Felelőse akkor is kell hogy legyen a történteknek.
– Ezelőtt és ezután sem vitatom, hogy a felelősséget ki kell vizsgálni, akárhányan is ülünk a vádlottak padján, de nekem, Szalontai Győzőnek mint bérbeadónak állapítsák meg az érintettségemet, mert egyebet nem tettem. Engedélyeztem azt a bulit, de nem tartom magam hibásnak azért, mert a valódi szervezők szándékosan megtévesztettek engem és a munkatársaimat is. Ha csak sejtettem volna, hogy ilyen tömeg érkezik, nem megyek el akkor éjszaka WB-ből.

A teljes interjút a Magyar Nemzet július 11-i számában olvashatja.

Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása