Újabb, ezúttal egy Bács-Kiskun megyei földbérletpályázat eredménye miatt tesz feljelentést a szocialista párt. Gőgös Zoltán az MSZP keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a borsodi mezőségi állami földek haszonbérbe adásánál – Ángyán József volt államtitkár vádjaira támaszkodva – gyanított hivatali visszaélés után egy másik ügyben is az ügyészséghez fordulnak. Elmondása szerint a kormány bűne, hogy Kaskantyún az egy tanyasi családi gazdálkodó által bérelt állami földeket a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) egy másik, három faluval távolabb lakó, szintén birkatartó gazdának ítélte meg.

„A szocialista párt és Gőgös Zoltán részéről azért tapasztalható nagy felhördülés, mert a jelenlegi kormány valóban a vidék és a gazdálkodók érdekeit képviseli, egyúttal a szocialistákhoz köthető gigabirtokok kivételezett helyzetének felszámolására törekszik” – reagált a Magyar Nemzet megkeresésére a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

Rámutattak: a szocialisták saját klientúrájukat féltik, mert a kormány eltökélt szándéka, hogy visszaveszi a zöldbáróktól a földet, és a helyi családi gazdálkodóknak adja bérbe.

További részletek a Magyar Nemzet szerdai számában.