"Az utóbbi három évben csak ötletelés zajlott az unióban"

TT, 2012. június 1., péntek 05:51, frissítve: péntek 08:27
A forintnak és a hozzá hasonló régiós devizáknak sem tesz jót a valutaháború – vélekedtek a Magyar Nemzetnek nyilatkozó szakemberek, akiket annak kapcsán kérdezett meg a lap, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter ezzel a témával foglalkozott cikkében.

Valutaháború folyik az eurózóna ellen, ebből ki kell maradnunk – fejtette ki Matolcsy György írásában, amely a Heti Válasz tegnapi számában jelent meg. A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, emiatt belátható időn belül nem kell belépnünk az eurót használó tagállamok közé. Ehhez viszont szerinte az kell, hogy az EU ne alakuljon „Európai Birodalommá”, rákényszerítve Magyarországot a közös pénz bevezetésére.

A Magyar Nemzet által megkérdezett elemzők úgy vélik, valós veszély, hogy az euró tartósan gyengül. Az utóbbi időben az európai közös pénz dollárhoz viszonyított árfolyama jelentősen elmozdult a korábbi stabil helyzethez képest. Mivel az euró folyamatos térvesztése látszik, a tőke még inkább elfordulhat az európai valutától, ezt pedig csak kormányzati eszközökkel lehetséges meggátolni. Az eurót az tudná a leginkább erősíteni, ha sikerülne megoldani az eurózóna válságát, de mint az egyik, név nélkül nyilatkozó szakértő fogalmazott: „az utóbbi három évben csak ötletelés zajlott az unióban”.

További részletek a Magyar Nemzet pénteki számában.


Forrás: Magyar Nemzet
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása