Erősödik a fogászati turizmus

TT, 2012. augusztus 11., szombat 06:00
Bár jelenleg piacvezetők vagyunk Európában a fogászati turizmus terén, pozíciónk megtartása és erősítése, új területek megnyerése végett további lépesekre van szükség. Ennek érdekében már több nagyvárossal is megkezdődtek a tárgyalások.

Immár több mint fél éve, januárban kezdte meg tényleges tevékenységét a tavaly áprilisban bejelentett Magyar fogászatiturizmus-fejlesztési programot koordináló iroda ügyfélszolgálata. Programjuk fő célja az lenne, hogy segítségével a hazánkba érkező, nemzetközi fogászati turizmusból származó bevétel három év alatt megduplázódjon, öt év alatt pedig, a más orvosi szolgáltatásokon alapuló területek bekapcsolásával, a jelenlegi forgalom háromszorosára növekedjen. Ennek érdekében az elmúlt hónapokban a társaság már több külföldi nagyvárossal is tárgyalásokba kezdett.

Globálisan is vezetővé vált Magyarország a fogászati turizmus területén, jelenleg minden ötödik, fogászati kezelés céljából külföldre utazó páciens hazánkat választja – írta meg az mno.hu májusban. A Lánchíd rádió riportját itt hallgathatja meg.

– Céljaink elérése teljesen reális, ugyanis ha a munkánknak köszönhetően az unió 507 millió lakosából a nagyjából 180 millióra becsült potenciális nyugat-európai fogászati páciens közül a jelenleginél évente 0,05 százalékkal többen választják Magyarországot mint fogászati szolgáltatót, akkor ez már önmagában 90 ezer fővel növelné a külföldi fogászati betegek számát hazánkban. És mivel jelenleg ez a szám éves szinten  60-70 ezer – ami már így is 65-70 milliárd forintnyi árbevétel –, már ez a növekedés is 50 százalékos bővülést jelentene. Ebből pedig az is következik, hogy három év alatt el tudjuk érni a kívánt növekedést – mondta el a Magyar Nemzetnek Szűcs László, az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. (OTI) elnök-vezérigazgatója.

A teljes cikket a Magyar Nemzet szombati számában olvashatják.

Forrás: Magyar Nemzet
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása