Ha nem avatkozunk közbe, jövőre már késő lesz

TT, 2012. június 1., péntek 04:33, frissítve: péntek 07:00
Százmilliárdos nagyságrendben hagyott hátra az előző kabinet rossz tervezésű, kivitelezhetetlen uniós pályázatokat. A fejlesztésekkel foglalkozó ügynökségnél minden 500 millió forint feletti fejlesztést átnéznek aszerint, hogy 2013 végéig leköthető-e rá a brüsszeli támogatás – értesült a Magyar Nemzet kormányzati forrásból.

Amennyiben nem, úgy a még életképesnek minősülő, de elakadt projekteket az úgynevezett beruházásdoktori rendszer segítségével felgyorsítják. Azokat a fejlesztéseket viszont lecserélik, amelyeknél a korábbi rossz tervezés miatt már olyan jelentős a késés, hogy eleve nincs esély az EU-s források lehívására.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy ez az év az utolsó, amikor még át lehet csoportosítani európai uniós pénzt, mert egy átlagos fejlesztés átfutási ideje 600 nap. Az Új Széchenyi-terv uniós forrásból származó keretét 2013 végéig le kell kötni, és 2015 végéig ki kell fizetni az erre vonatkozó számlákat, ezért a megvalósítható beruházások kiválasztása kulcsfontosságú.

– Ha az idén nem avatkozunk közbe, jövőre már késő lesz – fogalmazott a lapnak egy névtelenséget kérő forrás az előző kormánytól megörökölt rossz fejlesztési tervekkel kapcsolatban. Hangsúlyozta: a legtöbb probléma az önerő hiányából adódik, amelyet egy központi, államilag finanszírozandó alap létrehozásával igyekeznek megoldani.

A teljes cikket a Magyar Nemzet pénteki számában olvashatják.

Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés

Hozzászólások - 7 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása