Ma eldőlhet a forint sorsa egy időre

TÁ, 2012. augusztus 2., csütörtök 05:00, frissítve: péntek 10:35
Egyre többen spekulálnak a forint gyengülésére: a Magyar Nemzet információi szerint megháromszorozódott a valutaváltók forgalma az utóbbi napokban, miközben egyre több bank is azt ajánlja ügyfeleinek, hogy vásároljanak eurót.

Ennek hátterében annak a hírnek az elterjedése áll, hogy egy euróért nemsokára ismét 290–310 forintot kell fizetni. Pedig az Európai Központi Bank mai döntése után a hazai valuta akár erősödésnek is indulhat. Ha az uniós jegybank elnöke a nap folyamán olyan intézkedéseket jelent be, amelyek felélesztik az eladósodott euróövezeti országok államkötvényeinek felvásárlási programját, akkor a forint értéke várhatóan tovább nő.

A válság kirobbanása óta szinte folyamatosan spekulálnak a befektetők a forint árfolyamával; a pénzügyi tanácsadók árfolyamváltozással kapcsolatos jóslatai nem minden esetben válnak valóra.

További részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés

Hozzászólások - 7 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása