Magyar élelmiszerek Ázsiában

TÁ, 2012. augusztus 15., szerda 06:00, frissítve: szerda 08:13
Magas minőségű magyar élelmiszereknek, biotechnológiai cégeknek és gyógyszergyártóknak nyitná meg az utat a közép-ázsiai és afrikai piacok felé egy dubaji központú befektetési tanácsadó társaság. Az Adam Holdings elnöke, Tahir Akhtar szerint Magyarország befektetésbarát hely, ahol az adózási feltételek kedvezőek, és hatalmas szellemi tőke vár a megfelelő lehetőségekre.

Kolbászok, szalámik, pálinkák, paprikák, lekvárok, borok – elsősorban ezek azok a termékek, amelyekre a dubaji központú befektetési tanácsadócég, az Adam Holdings szerint igény van világszerte. – Magas minőségű élelmiszerekre mindenhol van kereslet, de a magyar termékeket még nem ismerik külföldön – vélekedett Tahir Akhtar, a társaság elnöke a Magyar Nemzet érdeklődésére. Az irodával a világon negyven városban – köztük most már Budapesten is – rendelkező befektetési tanácsadó hatalmas lehetőségeket lát Magyarországon.

Mint Tahir Akhtar fogalmazott, egyfelől arra törekszenek, hogy a világ más tájairól idehozzanak olyan üzletfeleket, akik együtt tudnának működni a magyar piac szereplőivel, másrészt pedig termékeket és szolgáltatásokat exportálnának hazánkból. A befektetési szakember a lehetséges célpontok között Közép-Ázsiát és Afrikát említette, de ugyancsak számításba veszik Ázsia keleti részeit, valamint Dél-Amerikát is.

További részletek a Magyar Nemzet szerdai számában.

Forrás: Magyar Nemzet
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

A hozzászólások mutatása