Százmilliókat költöttek tanácsokra

WA, 2012. január 21., szombat 05:00, frissítve: szombat 05:00
Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanújával tett feljelentést ismeretlen tettesek ellen többtucatnyi tanácsadói szerződés ügyében Gila Pál, a terézvárosi önkormányzat jogi képviselője – tudta meg a Magyar Nemzet.

A több mint fél éves önkormányzati vizsgálat után azért fordultak a Fővárosi Főügyészséghez, mert becsléseik szerint a megbízások alapján legalább 50 millió forintot fizettek ki a VI. kerületben fellelhetetlen vagy szükségtelen munkákra az elmúlt tíz évben. Az okozott kár pontos mértékét csak a nyomozó hatóság tudja majd meghatározni, de az ügyvéd úgy véli, az akár az 50 millió forint többszöröse is lehet.

Több száz szerződést néztek át a vizsgálat során. A feljelentésben nevesítetteket jellemzően 2003 és 2010 között a kerület MSZP–SZDSZ-es irányítása, Verók István szocialista polgármester idején kötötték. Előfordult, hogy nyomát sem találták az elvégzett munkának. A megbízások gyakran az önkormányzatnál is ellátott feladatra, például gazdasági, illetve pénzügyi és számviteli tanácsadásra szóltak.

Forrás: Magyar Nemzet
Legolvasottabb
24 óra hírei
hirdetés