Civil a házban – Magazin-ajánló

2012. május 31., csütörtök 18:00

Legfrissebb, június 2-i számunkból ajánljuk:

Gyűrű a víz színén
Száz éve született Szabó Zoltán, aki A tardi helyzet című szociográfiájával felkavaró látleletet adott nemcsak Tardról, hanem a magyar faluról általában. Megválaszolta-e az idő a Magyar Nemzet egykori publicistájának nyugtalanító kérdéseit? (21., 30–31. oldal)

Civil a házban
A magasházak kérdése nincs napirenden, a Széll Kálmán tér néhány év múlva tényleg megújul, és ha rajta múlik, előbb-utóbb a Dunát is visszaadják a városlakóknak. Ehhez azonban a jogszabályok erdejét is erősen ritkítani kell, mondja Finta Sándor minap kinevezett budapesti főépítész. (23. oldal)

Ingatag ladikunk
Globális felmelegedés, globális felelősség – Gondolatok a Rio + 20 fenntarthatósági csúcstalálkozó elé (24–25. oldal)

Átírható forgatókönyvek
Valószínűleg nem a múlt pénteki húlai mészárlás volt az utolsó a szíriai felkelésben. A borzalmas esemény nem készteti arra az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy egyöntetűen a nemzetközi beavatkozás mellett voksoljon, és nem okoz olyan felháborodást még a szír lakosság körében sem, amely általános lázadást szülne a rezsim ellen. A 13 ezer halott után ezt is megszokjuk – mondják a borúlátók. (27. oldal)

Mókuskerék
Immár az összes ingatlanhiteles adós kérheti az árfolyamrögzítést, a program körülbelül félmillió embert érint. Hiába vártuk, nem válaszolt etikai témájú kérdéseinkre a bankszövetség. Gyermekeinket talán már nehezebb lesz csőbe húzni. (28–29. oldal)

Indiszkrét komornyik

Hatalmas múltja és nyilván jelentős fogyasztói rétege van a vatikáni titkok leleplezésének, nem csoda, ha a legutóbbi titkosdokumentum-szivárogtatás, a Wikileaks mintájára elnevezett Vatileaks-botrány is nagy érdeklődést keltett. (40. oldal)

Keresse szombaton a Magyar Nemzetet és benne a Hétvégi Magazint az újságárusoknál!