A bizottsági elnök tájékoztatása szerint Horváth Zsolt esetében egyhangú döntés született, míg a volt honvédelmi miniszter mentelmi jogának felfüggesztését javasoló indítványt 6-2 arányban támogatták. Ismert, Juhász Ferenc nem jelent meg az ülésen, de küldött egy levelet, amelyben azt írja, ártatlan, de hajlandó az igazságszolgáltatás előtt megmagyarázni a történteket – számolt be a helyszínről a Hír TV tudósítója.

A Magyar Nemzet szombaton számolt be arról, hogy az ügyészség kikérte Juhász Ferenc mentelmi jogát, s amennyiben az Országgyűlés megszavazza annak felfüggesztését, a volt honvédelmi minisztert hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt gyanúsítottként hallgathatják ki az úgynevezett luxuslakásügyben. Budai Gyula azért jelentette fel Juhász Ferencet, mert szerinte a képviselő még honvédelmi miniszterként hozzájárult ahhoz, hogy valódi értékük töredékéért szolgálati luxuslakásokat adjanak át minisztériumi felső vezetőknek és tábornokoknak.

A testület ülésének napirendjén szerepelt még Simor András vagyonnyilatkozatainak tárgyalása, ám a jegybank elnöke a monetáris tanács ülése miatt nem tudott eljönni. Erről levélben tájékoztatta a bizottságot, vele egy későbbi időpontot egyeztetnek – mondta el Rubovszky György. A Hír TV tudósítójának információi szerint Simor meghallgatására csak tavasszal kerülhet sor.

A bizottság ülésén döntöttek továbbá Pócs János fideszes képviselő mentelmi jogáról is egy magánvádas ügy kapcsán. A döntés értelmében Pócs megtarthatja mentelmi jogát.