Az igazság, úgy tűnik, mégis ideát lesz

fib

2016. január 18., hétfő 13:18

A korábban megénekelt magyar produkciók (Aranyélet, Válótársak, Csak színház…) mellett több izgalmas sorozat érkezik hozzánk az elkövetkező hetekben. Jön Mulder és Scully, nézhetünk zseniális bűnügyi drámát és láthatjuk a fegyverkereskedő Hugh Laurie-t is.

Cigarettázó férfi, földönkívüliek, gumiember, zöld bogarak, az igazság odaát van – alig akad olyan magyar tévénéző, aki erre nem vágja rá egyből, hogy X-akták. A sci-fi sorozat a kilencvenes évek meghatározó tévés produkciója volt, 16 Emmy-díjat nyert, és akárcsak a nagyvilágban, hazánkban is hamar kultikus státuszt nyert. Ezért is volt nagyszerű hír, hogy a Fox csatorna tizenhárom év szünet után idén visszahozza Scullyt és Muldert a képernyőre.

Az újjáéledő produkció nyitó epizódját a január 24-i világpremiert követő egy napon belül itthon is megnézhetjük. A földönkívüliek után nyomozó páros január 25-én, jövő hét hétfőn 21.10-től tűnik fel a Coolon. A második rész egy nappal később, a további részek pedig keddenként lesznek láthatók. És ami még ennél is örömtelibb, a megszokott magyar hangok is megmaradtak: Scullyt Náray Erika, Muldert pedig Rékasi Károly szinkronizálja majd.

A Fox nem akart nagyot kockáztatni, így egy hatrészes miniszériát gyártottak le első körben. A történetről szépen csöpögtették az információkat: ez alapján folytatódik a földönkívüli kerettörténet. De lesz háttérhatalom, megfigyelés, misztikum, ezenkívül Gillian Anderson és David Duchovny karakterei mellett visszatérnek a klasszikus mellékszereplők is: Walter Skinner (Mitch Pileggi), a Cigarettázó Férfi (William B. Davis) és Monica Reyes (Annabeth Gish).

Két héttel az X-akták premierje után az AMC-n végre hozzánk is megérkezik a tavalyi év (egyik) legjobb tévés produkciója, a Fargo második évada. Február 8-án dupla résszel indul a produkció, amely a Coen-testvérek legendás 1996-os Fargo című filmjének szellemében meséli el az amerikai Közép-Nyugat (fiktív) bűnügyi történetét.

Az első évad 2006-ban játszódott, míg az új részek 1979-be repítik vissza a nézőt, és az első évadban sokszor emlegetett Sioux Falls-i eset történetét mesélik el. Az észak-dakotai Fargóban élő Gerhardt család tartja kezében a környék bűnszervezeteit, ám a híres kansasi maffia szemet vet az északi területekre, és megkísérlik felvásárolni a családot. Amikor Gerhardték visszautasítják az ajánlatot, kitör a háború. A vérengzést az első évadban felbukkanó Lou Solverson (Patrick Wilson) minnesotai rendőrnek kellene megakadályoznia.

Február 22-én szintén az AMC mutatja be a The Night Manager című minisorozat első részét, amelyben visszatér a képernyőre Hugh Laurie, akit itthon elsősorban a Doktor House-ból ismernek a nézők. A brit színész ezúttal egy fegyverkereskedő üzletembert játszik, akire ráállítanak egy leszerelt katonát (Tom Hiddlestone), hogy felszámolhassák a céget. A John le Carré regényéből készült produkciót az Oscar-díjas dán rendező, Susanne Bier jegyzi, így már csak az alkotók miatt is érdemes megnézni.