Döntött a Médiatanács

KG, 2012. július 25., szerda 22:20, frissítve: csütörtök 08:30
Számos, helyi rádiós pályázattal kapcsolatos határozatot fogadott el szerdán a Médiatanács; két frekvencián döntöttek a nyertesről és két sugárzás megindításához szükséges hatósági szerződés megkötéséről határoztak, tíz médiaszolgáltató pedig ideiglenes szerződést köthetett, köztük a Klubrádió is – közölte a Médiatanács szóvivői irodája.
A Fővárosi Ítélőtábla döntése értelmében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának új eljárásban kellett vizsgálnia a rádiós frekvenciapályázatok alaki és tartalmi érvényességét, így a hatóság álláspontja szerint a bíróság a Médiatanács korábban kifejtett álláspontját erősítette meg. Bővebben>>>

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a Fővárosi Törvényszék döntése miatt fellebbez, mert szerinte ellentmondásos a bíróság elsőfokú döntése és a két kereskedelmi televízió nyilatkozata.

A Médiatanács szerdai döntése alapján összesen tíz médiaszolgáltató köthet ideiglenes médiaszolgáltatási szerződést az általa használt frekvenciára. Közöttük van a Klubrádió Zrt., amelynek immár tizedik alkalommal hosszabbította meg ideiglenesen 60 napra médiaszolgáltatási engedélyét a testület.

A Médiatanács határozott arról is, hogy megköti a sugárzáshoz szükséges hatósági szerződést a Nagykőrös 93,6 MHz vételkörzetben nyertes Gong Rádióval, valamint a Szolnok 92,2 MHz-re a Viacom Kft.-vel. További két frekvenciapályázaton nyertest hirdetett a testület, így Budapesten a 88,1 MHz közösségi frekvencián való sugárzási jogért egyedüli pályázó Inforádió Kft., Szegeden a 95,4 MHz helyi frekvencián pedig a Telekom Kft. nyerte el a médiaszolgáltatási jogosultság lehetőségét.

A közlemény ismerteti: a „Klub-szabály” következtében – mely a Klubrádió Zrt. által kezdeményezett korábbi bírósági eljárást követően híresült el ezen a néven – ezen a héten alaki érvénytelenség miatt tizenegy vidéki frekvenciapályázaton kellett eredménytelenséget hirdetni. A benyújtott pályázatokon szereplő aláírások részleges hiánya miatt az összes jelentkezőt ki kellett zárni az Ajka 88,8 MHz, a Balatonfüred 91,8 MHz, a Debrecen 92,3 MHz, az Esztergom 98,1 MHz, a Gödöllő 93,6 MHz, a Kaposvár 99,9 MHz, a Keszthely 92,2 MHz, a Miskolc 96,3 MHz, a Pápa 92,7 MHz, a Tatabánya 96,7 MHz és a Veszprém 90,6 MHz hasznosítására kiírt pályázaton – fejtették ki.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés