Közlésük szerint a Forma–1-es sztárpilóta, Jenson Button bemutatójához kapcsolódó mintegy háromórás helyszíni összeállításba 1,3 millióan néztek bele, míg a budapesti, Erzsébet téri színpadon, a Dal előadóival megrendezett Koncert Majálisba szintén ennyi néző tekintett bele legalább egy percre. A programokat az MR1-Kossuth Rádió is közvetítette.

Kedd délután kettő és este fél nyolc között 10,2 százalékos közönségarányt ért el az m1 a 18–49 évesek körében, ami duplája az általában szokásos részaránynak. A két eseményre összesen több mint 800 ezer fiatal felnőtt (18–49 éves) kapcsolt oda.

A Vodafone Belvárosi Nagydíj közvetítését az AGB Nielsen adatai szerint átlagosan 323 ezren nézték végig, a televíziózók 12,8 százaléka, a legnézettebb percekben a nézőszám meghaladta a 450 ezret. A két és fél órás Koncert Majális átlagos nézettsége 226 ezer fő volt, ami 7,4 százalékos közönségarányt jelent.

A Kossuth Rádióban a négynapos pihenésről hazautazók a Közelről című műsorban  élő riportokkal és beszámolókkal követhették figyelemmel a közmédia május 1-jei programjait a nemrég átadott Thália Látványstúdióból – közölte az MTVA.