Másfél millió nézőt érdekelt a virágkarnevál

tt

2012. augusztus 22., szerda 19:01

Összesen több mint másfél millió néző tekintett bele a Debreceni Virágkarnevál közvetítésébe a Duna és a Duna World csatornán az AGB Nielsen Magyarországon rögzített mérési adatai alapján – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerdán.

A teljes népesség 16,4 százaléka kapcsolt legalább egy percre a két csatorna valamelyikére a közvetítés ideje alatt – szerepel közleményükben.

A Duna Televízió reggel 8 órakor kezdődő 3 órás élő adását 129 ezer ember nézte végig, és hasonló nézőszámot vonzott a Duna World esti ismétlése is, amely mindkét esetben a csatornaátlag szokásos közönségarányának mintegy négyszerese volt.
A legnézettebb percben a Duna Televízió közvetítése 236 ezer embert ültetett a képernyő elé, míg a Duna World legnépszerűbb képkockáit egyszerre 271 ezer ember látta.

A virágkarnevál ideje alatt Debrecenben állomásozott az MTVA roadshow-ja, amelynek keretében a látogatók megismerkedhettek a közmédia új arculatával.

Mintegy 5 millió tévéző kapcsolódott be a közszolgálati televíziók augusztus 20-ai élő közvetítéseibe, az ünnep alatt több alkalommal is az M1 volt a legnézettebb a hazai televíziók között.

Forrás: MTI