Ismert, a brit színész még június végén szólalt föl egy brüsszeli konferencián, ahol arról beszélt: szerinte a magyar állam odáig jutott, hogy a média fölötti uralom átvételével fenyeget.

Kumin Ferenc hétfői közleményében tudatta: „a kérdéses ügy nem a legmagasabb prioritással szerepelt a napirenden, de ennek ellenére időben a rendelkezésünkre állt minden szükséges információ. Már postára adtuk a szükséges tájékoztatást, és amennyiben Hugh Grant úrnak nem lesznek további kérdései, az ügyet lezártnak tekintjük.”

A helyettes államtitkár felidézte, hogy többek között a szocialisták is szabad kapacitásaikat Magyarország nemzetközi kommunikációjának támogatására áldozták, és sikeresen megtalálták a közkedvelt brit színész rajongói címét. Kumin üdvözölte, hogy „ugyan későn és nem is a megfelelő címet küldték el, de kifejezték elkötelezettségüket abban, hogy közösen javítsunk Magyarország nemzetközi megítélésén, és közösen tegyünk azért, hogy ne maradjanak megválaszolatlanul igaztalan, külföldről érkező vádak”.