Media Hungary 2012

Nincs nevelő szándéka a híradóval a TV2-nek

TT, 2012. május 9., szerda 20:13
A média általános megítélése ugyan kedvező, ám az újságírók presztízse már kevésbé előnyös, az emberek csaknem fele nem ajánlaná a gyermekének, hogy erre a pályára lépjen – hangzott el szerdán a siófoki Media Hungary konferencián.

Az újságírók presztízse napjainkban már kevésbé előnyös, megítélésük az ügyvédekével azonos – ismertette egy friss kutatás eredményét Závecz Tibor, az Ipsos véleménykutatási igazgatója. Az emberek 43 százaléka nem ajánlaná rokonának, hogy ezt a pályát válassza, 29 százalékuk viszont – jellemzően az alapfokú végzettségűek – javasolná. Beszámolt arról is, hogy az emberek megítélése szerint a média elég nagy mértékben biztosítja a tájékozottságot.

Nincs nevelő szándékuk a TV2 hírműsorait készítőknek, inkább egy termékkel próbálják kiszolgálni a nézőket – mutatta be a szerkesztési elveket a csatorna hírműsorokért felelős vezetője. György Bence elmondta: elsősorban azt tekintik feladatuknak, hogy minél több néző válassza a műsort, ehhez pedig olyan tartalmakat kell készíteni, amik érdeklik az embereket.

A tévé két éve minden nap, percalapú kimutatások segítségével elemzi a saját és a konkurens csatorna kínálatának és nézettségének összefüggéseit, ezekből pedig kiderül, hogy a politikai anyagoknál csökken, míg a bűnügyieknél emelkedik az érdeklődés a hírek iránt.

A blogok és a hagyományos szerkesztőségek közötti, néhány fős, úgynevezett miniszerkesztőségek elterjedésére számít Weyer Balázs (Főszerkesztők Fóruma), aki rámutatott arra: vannak olyan területek – például a gasztro- vagy az utazási újságírás területén –, amelyeken már a blogok adják a fősodort.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 3 db

A hozzászólások mutatása