Nyomoznak a gyöngyöspatai lövések ügyében

PR

2011. november 30., szerda 12:08

Tart a nyomozás Juhász Oszkár gyöngyöspatai polgármester bejelentése ügyében, amely szerint rálőttek a településen – tájékoztatta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.

Soltész Bálint a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölt részleteket. Arról sem kívánt tájékoztatást adni, hogy előkerült-e töltényhüvely vagy lövedék. Juhász Oszkár jobbikos polgármester kedden tett bejelentést arról, hogy előző éjjel kétszer rálőttek, amikor elhagyta a polgármesteri hivatal épületét.

Sneider Tamás, az ellenzéki párt alelnöke, Heves megyei elnöke az eset kapcsán kedden azt mondta, a Jobbikot nem lehet megfélemlíteni. „Nem olyanok vagyunk, akiket néhány puskagolyóval meg lehetne állítani” – jelentette ki. A Fidesz és az MSZP az ügy kapcsán az erőszak minden megnyilvánulását közleményben ítélte el kedden. Az LMP-s Vágó Gábor sajnálatosnak nevezte, hogy Magyarországon bárkit is megtámadhatnak.

Mint ismert, hétfő este rálőttek Juhász Oszkárra, Gyöngyöspata polgármesterére. A Fidesz elítélte a történteket.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden – Juhász Oszkár bejelentése alapján – azt a tájékoztatást adta, hogy a lövések az épület mögötti udvarból érkeztek. Soltész Bálint akkori közlése szerint a rendőrök a helyszíni szemlével egyidejűleg tanúkutatást végeztek.

A jobbikos Juhász Oszkárt idén júliusban választották a község vezetőjévé, azt követően, hogy a falu korábbi független polgármestere áprilisban lemondott tisztségéről. Tábi László akkor nem cáfolta, hogy döntésében közrejátszott a településen kialakult etnikai jellegű konfliktus is.

Forrás: MTI