NMHH

Tesztelik a digitális átállást

TT, 2012. május 3., csütörtök 12:56, frissítve: péntek 13:00
Digitális átállás tesztprogramot indít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) – jelentette be csütörtökön soproni sajtótájékoztatóján Aranyosné Börcs Janka főigazgató.

Közlése szerint Sopronban 1500, Barcson és környékén körülbelül kétszer ennyi rossz szociális helyzetű háztartást keresnek fel a jövő héttől kérdezőbiztosaik. Az állami program keretében a hatóság által megbízott munkatársak egyeztetik az érintett személyekkel a tesztprogramban való részvétel feltételeit. Érdeklődnek arról, hogy a megkérdezettek kizárólag analóg földfelszíni technológiával televízióznak-e, igenlő válasz esetén pedig tájékoztatnak az állami támogatás lehetőségéről és annak feltételeiről.

Karl Károly, az NMHH nyilvántartási és tájékoztatási főosztályának vezetője, Aranyosné Börcs Janka, az NMHH főigazgatója, Fodor Tamás polgármester és Buda Nóra, az NMHH belső kommunikációs osztályvezető az NMHH induló digitális átállás tesztprogramjáról tartott sajtótájékoztatón Sopronban, a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban.

A program eredményeként a jogosult rászorulók jobb minőségű, digitális televíziózási lehetőséghez jutnak. Hozzátette: az igényfelmérési szakaszt követően, szeptemberben indulhat a támogatott vevőkészülékek (set-top boxok) és – ha szükség van rá – az antennák beszerelése. Aranyosné Börcs Janka az MTI kérdésére elmondta: a különbözőségük miatt esett a választás erre a két területre: Sopron fejlett nagyváros, míg a barcsi kistérséget a szórványtelepüléses, kisfalvas szerkezet jellemzi. „A tesztprogram eredményeit folyamatosan beépítjük az országos digitális átállás projektjébe” – jelentette ki a főigazgató.

Kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: a tesztprogram értékelése alapján hamarosan döntés születik az országos támogatási program pontos menetéről. Jelezte: a támogatási rendszerben a digitális földfelszíni vételhez kártyafüggetlen set-top boxokat kívánnak alkalmazni. Ezek beszerzési ára a piacon nagyobb tétel esetén 8-10 ezer forint körül mozog, és folyamatosan csökken.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása